Latvijas futbola virslīgas klubs "Ventspils", gatavojoties Eirokausiem, papildinājis sastāvu ar brazīliešu aizsargu Ēliu Monteiru Batistu jeb vienkārši Ēliu.

Līdz ar to 28 gadus vecais futbolists kļuvis par pirmo brazīlieti "Ventspils" kluba vēsturē.

Lielāko daļu karjeras Ēliu pavadījis dzimtenē, būdams slavenā "Santos" kluba audzēknis. Pazīstamākais dzimtenes klubs, kurā aizsargs ir spēlējis, ir "Guarani", kas savulaik kļuva par valsts čempionu, bet šobrīd cīnās Brazīlijas otrajā līgā.

"Ventspils "nekļūs par Ēliu pirmo ārzemju klubu - pirms dažiem gadiem viņš spēlēja Portugāles klubā Ešturīlas "Praia" un Moldovas klubā Kišiņevas "Zimbru".

Kurzemes kluba rindās Ēliu jau piedalījās pārbaudes mačā pret Lietuvas klubu "Trakai", ko izdevās pieveikt ar 1:0.

"Mēs esam ļoti apmierināti ar Ēliu iegādi. Mums viņš patika uzreiz, bet pret "Trakai" vēlreiz pārliecinājāmies, ka "Ventspili" ir papildinājis spēcīgs un pieredzējis aizsargs, kurš atzīstami jūt un saprot spēli. Bez tam viņš ir brīnišķīgi sagatavots taktiski un lieliski spēlē ar galvu, kam mūsdienu futbolā ir ļoti svarīga loma. Nav šaubu, ka tas ir nopietns papildinājums, konkurence aizsardzības līnijā ir ievērojami pastiprinājusies, bet tas vienmēr nāk tikai par labu," pauda kluba sporta direktors Andrejs Butriks. "Esmu pārliecināts, ka Ēliu atnesīs "Ventspilij" daudz labuma kā vietējā čempionātā, tā arī starptautiskos mačos."

Apmierināts ar brazīlieša pievienošanos bija arī "Ventspils" galvenais treneris Dejans Vukičevičs.

""Ventspils" klubs šajā sezonā jau nospēlējis daudz svarīgu un ne vienkāršu maču. Priekšā gaidāmi tādi paši un pat vēl svarīgāki, sarežģītāki un interesantāki. Tās ir kaujas gan Latvijas kausā un vietējā čempionātā, kā arī Eiropas līgā - šajā turnīrā vēlamies nospēlēt labi, dāvājot mūsu līdzjutējiem pēc iespējas vairāk aizraujošu Eirokausu maču. Tādas spēles prasa daudz spēka, nopietnu slodzi, kā arī traumas un kartītes. Komandai jābūt gatavai uz visu, un tādēļ tai vajadzīgs papildinājums," izteicās speciālists. "Ēliu atnākšana pilnībā tam atbilst. Tas ir pieredzējis un nopietna līmeņa aizsargs, kā arī meistarīgs un gudrs, turklāt kreilis, kam vienmēr ir īpaša nozīme. Varu teikt tikai labus vārdus, vērtējot to, kā Ēliu strādā treniņos, cik atbildīgi un profesionāli trenējas. Pats svarīgākais tagad viņam ir maksimāli ātri iejusties kolektīvā, pilnā mērā saprast treneru prasības, uzlabot fizisko stāvokli un sakārtot savstarpējo sapratni ar partneriem."

Virslīgā "Ventspils" ar nopelnītiem 22 punktiem 11 mačos atrodas trešajā vietā. Komanda šogad sacentīsies Eiropas līgas kvalifikācijā, bet izloze šim turnīram gaidāma jau nākamnedēļ.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    snaiperis999 18.06.2018, 16:13:39

    Nez vai Brazīlijas izlasē kāds ventspilnieks ir?

  • -4
    karlito 18.06.2018, 17:40:00

    Redzēsim...Lai izdodas,ceru,ka tās uzslavas kas viņam tiek veltītas,atbilst viņa prasmēm laukumā!

  • -1
    cits 18.06.2018, 19:37:34

    Apmēram tā.
    https://rutube.ru/video/05ce8c1a2e68b0e9d6c5fbca78b5a627/

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: