Šodien pēc divu nedēļu pauzes atsāksies Virslīgas čempionāts, kura 11. kārtā FK Ventspils savā laukumā uzņems pēdējo divu gadu čempionu Spartaku, kas turnīra tabulā vien par trim punktiem atpaliek no ventspilniekiem.

Sezonas pirmajā spēlē ar Spartaku ventspilnieki guva trīs vārtus, bet izcīnīja uzvaru ar 2:1... Jau 17. minūtē Amansiu Fortešs atklāja rezultātu, realizējot 11 metru soda sitienu, bet tikai divas minūtes vēlāk bumba ielēca vārtos pēc rikošeta no Rašida Obuobi. Otrajā puslaikā ventspilnieki tika pie vēl vienas iespējas izpildīt pendeli, un arī tā tika realizēta – šoreiz precīzs bija Oleksijs Antonovs. Viegli ar minimālā pārsvara nosargāšanu Ventspilij neklājās, jo arī mājiniekiem laiku pa laikam veidojās kāds moments, bet nepatīkamākais notikums komandu piemeklēja piecas minūtes pirms pamatlaika beigām. Jurijs Žigajevs ar asu izklupienu apturēja pretuzbrukumā lidojošo Fortešu, kas portugāļu pussargam beidzās ar kājas lūzumu... Žigajevam tika parādīts brīdinājums, bet pēc mača futbolists atvainojās savas iepriekšējās komandas spēlētājam un pat apmeklēju viņu mājās.

Ventspils ar 22 punktiem šobrīd ieņem otro vietu, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no RFS futbolistiem, kuri šajā kārtā uzņems valmieriešus. Savukārt Spartaks tikai par uzvaras tiesu atpaliek no ventspilniekiem un ieņem trešo vietu, kas vēl vairāk paaugstina šī mača nozīmīgumu. Kopš 2012. gada, kad Spartaks debitēja Virslīgā, komandas tikušās 24 reizes, 17 mačos uzvarējuši ventspilnieki, jūrmalnieku kontā pieci panākumi, bet vēl divi maču noslēdzās neizšķirti.

Spartaks desmit mačos guvis 19 vārtus, un astoņi no tiem ir pieredzējušā Alekseja Višņakova kontā. Tikpat daudz guvis arī rezultatīvākais ventspilnieks Adeleke Akinjemi, tiesa pirmajā savstarpējā mačā vārtus neguva neviens no viņiem, tāpēc jo interesantāk būs vērot, kā viņiem padosies otrais piegājiens. Interesanti, ka otrais labākais vārtu guvējs Spartakā ir aizsargs Mārcis Ošs, kurš izcēlies trīs reizes.

Skaidrs, ka Ventspilij šajā mačā palīdzēt nevarēs diskvalificētie Ņikita Koļesovs un Ritvars Rugins un spēlētājs acīmredzot nebūs arī Obuobi, kurš Liepājā tika nomainīts traumas dēļ. Taču komandai bija ļoti daudz laika, lai izskaitļotu labāko variantu, kā aizstāt futbolistus, kuri nevarēs palīdzēt šajā mačā.

Ventspils iepriekšējo Virslīgas maču aizvadīja 26. maijā, kad viesojās Liepājā, bet savā laukumā līdz šim pēdējais oficiālais mačs bija vēl piecas dienas agrāk, kad tā arī neizdevās uzlauzt Jelgavas aizsardzību. Cīņa ar čempioniem vienmēr ir īpašs notikums (pārsteidzoši, ka vasarā mača sākuma laiks ielikts plkst. 17...), par ko nešaubās arī komandas galvenais treneris Dejans Vukičevičs: «Ļoti patīkami atgriezties čempionātā, atgriezties savā stadionā. Sen te neesam spēlējuši, tāpēc mūsu vēlēšanās uzvarēt ir vēl spēcīgāka! Spēle pret čempionu vienmēr ir nopietns pārbaudījums, un tā tas bija arī pirmajā mačā Jūrmalā. Toreiz Ventspils parādīja teicamu raksturu un uzvarēja, un arī tagad uzvarai būs nepieciešamas tādas pašas īpašības.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: