Pirmo zaudējumu Virslīgas čempionātā piedzīvojuši FK "Ventspils" futbolisti, kas savā laukumā mačā ar "Spartaku" prata atklāt rezultātu, tomēr pēc tam piekāpās 1:2.

"Ventspilij" šajā mačā palīdzēt nevarēja aizsargi Ņikita Koļesovs (diskvalifikācija) un Rašids Obuobi (trauma), kā arī diskvalificētais Ritvars Rugins, un debiju pamatsastāvā piedzīvoja Dmitrijs Klimaševičs, spēlējos aizsardzības kreisajā flangā. Komandas no spēles sākuma nebaidījās aktīvi veidot uzbrukumus, kas jau līdz 20. minūtei nedaudzajiem Ventspils Olimpiskajā centrā sanākušajiem līdzjutējiem atnesa divus vārtu guvumus.

Par prieku vietējai publikai rezultātu 13. minūtē atklāja tieši ventspilnieki, kad ātrajā pretuzbrukumā sākotnēji pa vārtu stabu bumbu raidīja Tosins Aijeguns, kamēr atlēkušo bumbu no metra attāluma tukšā jūrmalnieku cietoksnī nogādāja Abdulahi Alfa - 1:0 "Ventspils".  Mājinieku līksmība gan neilga ne cik ilgi - jau pēc četrām minūtēm ventspilnieki rupji kļūdījās sava soda laukuma tuvumā, kas beidzās ar Kaspara Svārupa notriekšanu un 11 metru soda sitienu. Lielisko izdevību pēc dažu minūšu pārtraukuma (Uvarenko tika sniegta medicīniskā palīdzība) vārtu guvumā realizēja krievu leģionārs Jeveņijs Kobzars, panākot neizšķirtu 1:1.

Viesi ar neizšķirtu vien nebija apmierināti, drīz vien pēc vēl vienas mājinieku kļūdas izveidojot vēl vienu ātro pretuzbrukumu, ko ar raidījumu "Ventspils" vārtos noslēdza Kaspars Svārups, 30. minūtē izvirzot jūrmalniekus minimālā vadībā ar rezultātu 2:1. Jāatzīmē, ka īsi pirms 15 minūšu pārtraukuma "Spartaka" futbolistiem bija laba iespēja savu atrāvienu palielināt līdz diviem vārtiem, tomēr tam pašam Svārupam no ļoti tuvas distances šoreiz neizdevās pārspēt Uvarenko.

Otrajā puslaikā divkārtējā valsts čempione sāka spēlēt vairāk no aizsardzības pozīcijām, kamēr "Ventspils" piekopa agresīvāku un uzbrūkošāku futbolu. Agresīvā spēle rezultējās daudzajos brīdinājumos, bet ne vārtu guvumos.

Spēles kompensācijas laika pirmajā minūtē "Ventspils" gan teju rezultātu izlīdzināja, tomēr Eduarda Tīdenberga raidītā bumba lidoja vien nedaudz pāri viesu vārtsarga Jevgeņija Nerugala sargātajiem vārtiem, "Spartakam" nosargājot uzvaru ar rezultātu 2:1 un revanšējoties par Virslīgas pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu (1:2).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: