Jaunā Latvijas triāla sezona nedēļas nogalē startēs ar divām sacensībām Ugālē – sestdien risināsies Riteņbraukšanas federācijas organizētais Latvijas čempionāts, bet nākamajā dienā Motosporta federācijas čempionāta 1. posms mototriālā un LRF Latvijas kauss velotriālā.

Abās dienās braukšanas uzdevums sportistiem identisks – pārvarēt šķēršļus un pēc iespējas mazāk kļūdīties, tas ir, retāk likt kājas pie zemes.

Latvijas čempionāts velotriālā ir gada galvenās sacīkstes, kurās noskaidrosies, vai savu favorīta statusu uz kārtējo Latvijas čempiona titulu spēs apliecināt šī brīža Latvijas līderis no Usmas Arvis Dermaks un vai pietiekošu konkurenci elitē spēs nodrošināt viņa brālis Ansis Dermaks un Igaunijas pārstāvis Merts Mertsons.
Dalību sestdien Latvijas velotriāla čempionātā četrās dažādās meistarības grupās pieteikuši trīsdesmit trīs braucēji. Pirmie (plkst. 11) savus braucienus sāks Iesācēju un Inter grupu sportisti, kuri piecas kontroles sekcijas veiks pa trīs reizēm. No plkst. 14 risināsies priekšbraucieni Elites un Ekspertu grupām, kurās finālam kvalificēsies četri labākie katras grupas braucēji. Fināli abām šīm grupām plkst. 17, kam uzreiz sekos apbalvošana.

17. jūnijā svētdien Karters trasē bez velotriāla būs dzirdami arī mototriāla braucēji, jo notiks arī Latvijas mototriāla čempionāta 1. posms. Sezona zīmīga ar to, ka paredzams jauns Latvijas čempions, jo iepriekšējo gadu Latvijas čempions Andris Grīnfelds pievērsies citai moto disciplīnai. Dalību sacensībām pieteikuši 57 velo un moto braucēji no visām Baltijas valstīm. Skaitliski dalībniekiem bagātākā ir Mini grupa, kurā startē jaunie braucēji, arī ar elektromotocikliem. Zīmīgi, ka no trīsdesmit astoņiem moto dalībniekiem piecpadsmit startē ar elektropiedziņas tehniku. Šādas tehnoloģiskās izmaiņas ir pavērušas iespējas triāla gaitas uzsākt pavisam gados jauniem censoņiem.
Svētdienā pirmā dalībnieka starts 11.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: