Vācijas pilsētā Stendālē notika 6. Stendāles Hanzas kausa izcīņa-2018. Sacensību laikā tika laboti divi Vācijas, viens Šveices un divi Latvijas rekordi daudzcīņās. Ventspilnieks Valdis Cela laboja Latvijas rekordu desmitcīņā, vienlaikus ar 8142 punktu summu pārspējot iepriekšējo Eiropas un Pasaules rekordu.

Sacensībās šķēpa mešanā lielu uzmanību izpelnījās mūsu olimpiskais čempions Dainis Kūla, kurš saņēma zelta medaļu, sasniedzot rezultātu – 51,14 m. Dainis sacensību laikā sniedza arī padomus un praktiskas konsultācijas citiem šķēpmetējiem. Savukārt Ventspils vieglatlēte Dace Brakanska ar rezultātu 1,08 m uzvarēja augstlēkšanas disciplīnā.

Dalību sacensībās bija pieteikuši deviņu valstu un 13 Vācijas federālo zemju sportisti. Kopā sacensībās startēja 60 daudzcīņnieki un 12 atsevišķo disciplīnu seniori. Sacensību organizatori bija radījuši svētku un ģimeniskuma sajūtu stadionā. Stendāles Hanzas kausa izcīņa tika atklāta ar veco automoiīļu parādi, kurā piedalījās arī paši sportisti, bet noslēgumā sportistus sagaidīja īpaši sirsnīga apbalvošanas ceremonija ar karsējmeitenēm un Latvijas himnu.

Sacensību dienās Ventspils sporta veterāni baudīja arī kultūras programmu un tos laipni uzņēma viens no sacensību organizatoriem bijušais Eiropas Veterānu Asociācijas prezidents Dīters Masins, kurš arī personīgi šī gada sākumā mūsu sportistus bija ielūdzis piedalīties Stendāles sacensībās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: