Šodien tiks aizvadīta pirmā spēle Latvijas Basketbola līgas pusfinālā, kurā BK Ventspils savā laukumā uzņems BK Ogre basketbolistus.

Ventspilnieki kļuva par regulārās sezonas uzvarētājiem, tāpēc viņiem, tāpat kā komandai VEF, kas ierindojās otrajā vietā, izslēgšanas spēļu pirmā kārta bija brīva. Ogres komanda sērijā līdz trim uzvarām tikās ar Valkas/Valgas basketbolistiem un visu paveica trīs piegājienos. Tiesa, vieglāk komandai klājās vien trešajā cīņā, kad savā laukumā izdevās uzvarēt ar vairāk nekā 30 punktu pārsvaru – 85:51 (pirmajās divās 94:79 un 83:81).

Ļoti produktīvu sniegumu visas sērijas garumā demonstrēja pieredzējušais Jānis Pozņaks, vidēji mačā izceļoties ar 19 punktiem un 6,3 atlēkušajām bumbām, bet par pienesumu parūpējās arī citi komandas līderi, turklāt dažādos veidos. Piemēram, Mārcis Vītols pirmajā mačā atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, bet otrajā bija rezultatīvākais ar 19 punktiem. Rinalds Sirsniņš izcēlās ar vairāk nekā astoņām piespēlēm vidēji mačā, bet brāļi Antropi laiku pa laikam šokēja sāncenšus ar precizitāti no tālās distances. Teju vai katrā mačā bija citi līderi, un tas tikai nozīmē, ka Ogre izslēgšanas spēlēs ir labā formā un dzīt jokus ventspilnieki nedrīkst nekādā ziņā.

Ventspils pēdējo maču aizvadīja 22. aprīlī, tā ka bez spēļu prakses komanda ir divas nedēļas, kas sērijas ievadā, protams, var ietekmēt tās sniegumu, jo atkal būs jāiejūtas spēles ritmā. Trīs no četrām abu komandu regulārās sezonas spēlēm bija ļoti spraigas, bet vienā ventspilnieki arī zaudēja. 10. februāra mačā Ogrē Ventspils trešajā ceturtdaļā tika pie 11 punktu pārsvara, tomēr galu galā piedzīvoja neveiksmi spraigā galotnē, Sirsniņam trāpot traku tālmetienu – 87:89.

Pirms tam divas uzvaras bija tikušas ventspilniekiem, kas viesos bija uzvarējuši ar 89:82, bet savā laukumā – ar 75:68. Arī sezonas ceturtā cīņa tika aizvadīta Ventspilī, un tajā mājinieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 105:76. Mājinieki gan nedaudz piekāpās cīņā par atlēkušajām bumbām, toties atdeva 33 rezultatīvas piespēles (!) un pārķēra 13, kopumā liekot sāncenšiem kļūdīties 18 reizes. Šķiet, tāda varētu būt arī pusfināla panākuma recepte – nesavtīga spēle uzbrukumā un neatlaidīga darbošanās aizsardzībā.

Pusfināls risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām. Otrais mačs 10. maijā notiks Ogrē, bet Ventspilī komandas atgriezīsies sestdien. Tāpat nepieciešamības gadījumā spēles paredzētas arī 14. (Ogrē) un 16. (Ventspilī) maijā. Par otru ceļazīmi uz finālu cīnīsies VEF un BK Jūrmala, un šī sērija startēs rīt.

Šodien mačs Ventspilī sāksies pulksten 19.30, bet īsi pirms tam Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs un Basketbola kluba Ventspils prezidents Aivars Lembergs sveiks Olimpisko spēļu čempionu šķēpmešanā Daini Kūlu, kurš saņēmis valsts augstāko apbalvojumu Triju Zvaigžņu ordeņa IV šķiru, kā arī iecelts par ordeņa virsnieku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: