Ventspils pilsētas dome saņēmusi informāciju no Veselības inspekcijas par to, ka visu Ventspils pilsētas peldvietu ūdens kvalitāte pēc ilglaicīgās kvalitātes novērtējuma (2014. – 2017.) ir izcila.

Ventspilī ir trīs oficiālās peldvietas – Ventspils pilsētas peldvieta, Staldzenes peldvieta un Būšnieku ezera peldvieta. Šajās peldvietās Veselības inspekcija nodrošina peldvietu testēšanu reizi mēnesī, kā arī pirms sezonas. Šogad Veselības inspekcija paraugus ņems 8. maijā, 5. jūnijā, 3. jūlijā, 7. augustā un 4. septembrī.

Paraugos tiks noteikti mikrobioloģiskie rādītāji – Escerichia coli un zarnu enterokoki. Katrā parauga ņemšanas reizē tiks veikta arī peldūdens kvalitātes vizuālā novērtēšana pēc tādiem kritērijiem, kā virsmas aktīvās vielas (noturīgu putu klātbūtne), piesārņojums ar peldošiem un cita veida atkritumiem, kā arī zilaļģu un citu fitoplanktona aļģu “ziedēšana”. Ventspils pašvaldība, domājot par peldētāju drošību un Zilā Karoga kustības kritēriju izpildi, Ventspils pilsētas peldvietas divās vietās organizē peldūdeņu testēšanu katru nedēļu. Informācija par peldūdeņu kvalitāti tiek saņemta 2-3 dienu laikā un publicēta portālā ventspils.lv un izvietota pludmales stendā. Atkarībā no laika apstākļiem vasarā atsevišķos gadījumos pašvaldība organizē vēl papildus peldūdeņu testēšanu Staldzenes peldvietā un Būšnieku ezera peldvietā.

Informācija par peldvietām atrodama šeit: www.vi.gov.lv/lv/vides-veseliba/peldudens/peldvietu-udens-apraksti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: