BK “Ventspils” basketbolisti LBL regulārās sezonas pēdējā mačā ar VEF prata revanšēties rīdziniekiem par zaudējumu, ko savā laukumā piedzīvoja pagājušajā mēnesī – 87:80.

Pirmajās divās spēlēs šosezon „Ventspils” un „VEF Rīga” bija dalījušas uzvaras uz pusēm. Vispirms Rīgā bija uzvarējuši ventspilnieki ar +17, bet pirms pāris nedēļām Ventspilī pārāki bija rīdzinieki ar +19.

Šodienas spēlē Ventspilī pirmajā ceturtdaļā ritēja līdzvērtīga cīņa, kas arī atspoguļojās rezultātā – 25:25. Minūti pirms ceturtdaļas beigām „Ventspils” bija iekrājusi piecu punktu pārsvaru, taču sekoja trīs neveiksmīgi uzbrukumi pēc kārtas, bet Brauns un Misters VEF komandai guva piecus punktus pēc kārtas.

Arī pēc otrās ceturtdaļas saglabājās relatīvs līdzsvars. „Ventspils” bija ieguvusi nelielu pārsvaru (41:38), pateicoties Domineza Barneta tālmetieniem 30 sekundes pirms puslaika beigām. Savukārt VEF pēc Kaspara Vecvagara trejača pēdējās divās puslaika minūtēs punktus vairs neguva. Interesants fakts, ka VEF pirmajā puslaikā tā arī netrāpīja nevienu soda metienu – uz soda metienu līnijas stājās tikai Misters, kurš aizmeta garām visus trīs, kamēr „Ventspils” iemeta 11 no 13 soda metieniem.

Pēc puslaika pārtraukuma „Ventspils” sastāvā ar rezultatīvu spēli izcēlās Ronalds Zaķis un Rihards Lomažs, bet daudz svarīgāka bija ventspilnieku parādītā spēle aizsardzībā. Trešās ceturtdaļas vidū VEF vairāk nekā sešu minūšu intervālā neguva nevienu grozu no spēles un pieredzēja Ventspils izrāvienu 13:1. Ceturtdaļas pēdējās pusotrā minūtē VEF nedaudz atguvās, beidzot tālmetienu realizējot Marekam Mejerim, taču „Ventspils” ieskrējiens netika piebremzēts – 66:52 pirms pēdējās ceturtdaļas.

Ar Jucika danka palīdzību septiņas minūtes pirms beigām „Ventspils” panāca arī 19 punktu pārsvaru (74:55), bet VEF vēl nebija noskaņota padoties – Čavars tika pie 2+1, Brauns iemeta tālmetienu, un četras minūtes pirms beigām VEF pietuvojās līdz 66:76. „Ventspils” turpināja spēlēt nedaudz nedroši, un VEF, iniciatīvu uzņemoties Mejerim, pēdējā minūtē pietuvojās jau bīstamā attālumā – 76:82. Deniss Ikovļevs „Ventspilij” trāpīja tikai vienu soda metienu, un Mejeris vēlreiz guva divus punktus, šoreiz pēc uzbrukumā savāktas atlēkušās bumbas. Taču tuvāk par pieciem punktiem VEF vairs netika, jo ventspilnieki soda metienos vairs nekļūdījās un nosargāja uzvaru ar 87:80.

„Ventspils” rindās ar 17 punktiem labākais bija Lomažs, bet 14 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Zaķis. „Ventspils” izpildīja divarpus reižu mazāk tālmetienu nekā VEF, taču darīja to precīzāk, trāpot septiņus no 14, kamēr VEF precīzi bija tikai desmit no 35. Lielu iespaidu uz spēles rezultātu atstāja arī VEF neprecizitātes no soda metienu līnijas, aizmetot garām astoņus no 20. Brauns bija rezultatīvākais ar 13 punktiem, kamēr pa 12 pievienoja Alekss Peress, kuram arī astoņas piespēles, un Mejeris.

„Ventspilij” regulārajā sezonā vēl atlikušas spēles viesos pret „Jūrmalu” un „Latvijas Universitāti”, kamēr VEF vairs atlikusi tikai spēle pret „Ogri”. Lai „Ventspils” izlaistu no rokām pirmo vietu pamatturnīrā un nodrošinātu sev mājas spēļu priekšrocības izslēgšanas spēlēs, tai jāzaudē abās atlikušajās spēlēs (turklāt VEF jāuzvar savā spēlē), kas ir ļoti mazticama apstākļu sakritība.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Okeāns 15.04.2018, 09:43:18

    Apsveicam! Labi cīnījās! Vefam variantu praktiski nebija! Labi, labi, labi!

  • 0
    karlito 15.04.2018, 20:14:48

    Laba spēle,tā jaturpina!

  • 0
    keda 15.04.2018, 20:27:58

    Jā, bija jau bažas, ka nespēs šosezon vairs savākties, bet nu labi, ka tā. Šiem gan Bērziņa nebija, bet nu mums arī Freimanis maz spēlēja, Jakovičs - nemaz. Cerams, būs jautri pleiofi un nekāda 0:4 nebūs. Pietiek!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: