Kērlinga hallē Rīgā norisinājās Latvijas čempionāts junioriem kērlingā, kurā Ventspils kērlinga klubs tika pārstāvēts ar divām junioru komandām un tām abām izdevās tikt pie medaļām.

Čempionātā spēlēja VKK/Salmiņa meiteņu konkurencē un VKK/Salmiņš zēnu konkurencē. Sākotnēji katrā konkurencē tika aizvadītas apļa spēles, pēc tam finālturnīrs.

Ventspils meiteņu komanda pusfinālā zaudēja vairākkārtējām Latvijas čempionēm, kas vienlaicīgi ir arī Latvijas junioru izlase – komandai TKK/ Bremane, kas arī šogad izcīnīja zelta medaļas. Spēlē par trešo vietu mūsu komanda ar rezultātu 7:4 spēja uzvarēt rīdzinieces SK OB/Ieviņa, izcīnot čempionāta bronzas medaļas. Komandā startēja Sonora Salmiņa, Inta Urbanoviča, Sindija Zviedre un Helēna Reizniece.

Arī puišu komandai pusfinālā nācās spēkoties ar pašreizējiem un vairākkārtējiem Latvijas junioru čempioniem – komandu TKK/Vilks. Ventspilnieki spēja uzvarēt ar rezultātu 6:5, bet cīņā par zelta medaļām spraigā spēlē ar kērlinga kluba Rīga komandu KKR/ Vonda gan nācās piekāpties. Sāncenši bija pārāki ar rezultātu 6:4, tiekot pie zelta, bet Ventspils puišiem sudraba medaļas. Komandā VKK/Salmiņš startēja Markuss Salmiņš, Matīss Cirvelis, Mārtiņš Caune-Luste un Fricis Zalmanis. Abas Ventspils junioru komandas startam čempionātā sagatavoja Dace Ābelīte.

Jāatzīmē, ka visām no čempionāta komandām, ventspilnieki ir vienīgie, kuri trenējas un sacensību praksi iegūst daudzfunkcionālā ledus hallē, pārējiem Latvijas junioriem, kuri galvenokārt ir rīdzinieki, ir iespēja regulāri trenēties Rīgā, specializētajā kērlinga hallē uz kvalitatīvi sagatavota kērlinga ledus. Neskatoties uz mūsu komandu salīdzinoši ierobežotajām iespējām sagatavoties, Ventspils juniori ik gadus uzrāda labus rezultātus un regulāri tiek iekļauti arī Latvijas junioru izlašu sastāvos. Tā šajā sezonā Latvijas junioru izlases sastāvā pasaules junioru čempionāta B grupā startēja divi pašreizējie kluba juniori Markuss Salmiņš un Matīss Cirvelis, bet izlases kandidātos bija arī Mārtiņš Caune-Luste.

Ventspils kērlinga klubs lepojas ar saviem bijušajiem audzēkņiem – vairākkārtējo Latvijas junioru čempioni, Latvijas čempioni jaukto pāru un sieviešu komandu disciplīnās Santu Blumbergu un vairākkārtējo Latvijas junioru čempionu, un nu jau arī Latvijas čempionu vīriešu komandas sastāvā Anriju Miku Briežkalnu un cer, ka no viņu mērķtiecības un sasniegumiem iedvesmosies arī pašreizējo junioru komandu dalībnieki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: