Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks divu grāmatu atvēršana – uz iepazīšanos ar savu jaunāko veikumu aicinās Karīna Račko un Agris Vanags.

Karīnas Račko jaunā romāna “Debesis pelnos” atvēršana un tikšanās ar autori notiks 17. aprīlī, plkst. 17.30. Pagājušā gada nogalē Latvijas pārdotāko grāmatu sarakstu virsotnēs negaidot nostājās Karīnas Račko romantiski erotiskais debijas romāns “Saplēstās mežģīnes”. Romāns raisīja tik aktīvas diskusijas par literatūru, kādas nu jau daudzus gadus nebija izpelnījies neviens latviešu autora darbs.

Par jaunās zobārstes romānu aizrautīgi debatēja sociālajos tīklos un interneta portālos, intervijas ar autori regulāri parādījās televīzijas un radio raidījumos, preses izdevumos. Krasi atšķirīgas atsauksmes par romānu sniedza grāmatu vērtētāji, bet pārdoto grāmatas eksemplāru skaits sasniedza Latvijai astronomisku skaitli – vairāk nekā 10 000 tūkstošus eksemplāru nepilnu triju mēnešu laikā. Romāns ir arī Latvijas bibliotēkās pieprasītāko grāmatu skaitā.

Februārī dienasgaismu ieraudzīja autores otrais romāns “Debesis pelnos”, kas uzreiz iekļuva pirktāko grāmatu skaitā Zvaigznes ABC un J.Rozes grāmatnīcās. Romānā savijas psiholoģiska trillera motīvi, detektīvlīnija un romantisks stāstījums, kurā netrūkst kaislīgu un šokējoši atklātu epizožu.

Karīna Račko ir dzimusi Ventspilī. 2012. gadā absolvējusi Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas fakultāti, pilnveidojusi teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas Norvēģijā un ASV. Jau no bērnības Karīnas sirdslieta ir rakstīšana. Autori pašu aizrauj visdažādākā literatūra. «Esmu izlasījusi veselu kaudzi erotiskās literatūras, taču mana visu laiku mīļākā grāmata ir “Gredzenu pavēlnieks”. Vēl ļoti patīk Bukovskis, Oskars Vailds. Man ir liels prieks, ka esmu atradusi savus lasītājus, kuriem tas, ko es rakstu, ir vajadzīgs,» saka Karīna.

20. aprīlī, plkst. 17 notiks Agra Vanaga grāmatas “Laimas pēdās” atvēršanas pasākums, kurā piedalīsies arī autors. Grāmata “Laimas pēdās” tapusi, pateicoties Dainu, Vēdu un Rūnu gudrībām. Grāmatas trīs nodaļās dota izpratne par dzīves būtību, lai iedvesmotu un iedrošinātu sekot savai laimei. Grāmata veltīta meklētājiem un cilvēkiem, kuri vēlas būt uz pašizziņas takas.

Pirmā daļa ir dainu un vēdu apceres, kuras izskaidro latvisko dzīvesziņu un pasaules uzskatu saistībā ar vēdisko kultūru. Grāmatas otrā daļa atklāj 27 cilvēka rakstura īpašības, kuras jāizkopj, lai cilvēks pasaulē justos labi. Drosme, mērenība, iejūtība, prieks – šīs un citas īpašības autors izskaidro ar dainu palīdzību un parāda, kādu pretēju efektu var panākt šīs īpašības ignorējot. Savukārt trešā daļa ir autora izstrādāts piedāvājums apzinātai dzīvei ikdienas gaitās un individuālajai garīgajai higiēnai.

Grāmatas autors Agris Vanags ir personības izaugsmes treneris, meža vedējs Laimas takās un tēvs saviem bērniem. Dzīvojot saskaņā ar latvisko dzīvesziņu un Latvijas dabu, daudz laika pavadot mežā, autors nolēmis dalīties ar dziļi sakrālām zināšanām un vedināt tautiešus atgriezties pie savām saknēm, sava spēka un dzīvesprieka.

Agris Vanags: «Mūsu tautai nepieciešams atgūt senseno vērtību skalu jeb koordinātu asi, pēc kuras vadoties iestāsies līdzsvars un harmonija! Šī grāmata ir manis paša pirmais solis šajā virzienā un devums tautas izglītībā. Priecāšos, ja padosiet to tālāk saviem bērniem lasīšanai un būšu bezgala pateicīgs, ja kultivēsiet sevī labās īpašības visu mūsu kopējā labuma vārdā! Jo vairāk esam tādi, kuri apzinās sevi un šo mirkli komunikācijā ar citiem un spējam sevi audzināt, jo labāka nākotne mūsu bērniem, kuriem vajadzēs dzīvot šajā sabiedrībā!»

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Margrieta. 16.04.2018, 05:33:06

    Eu,tā jau ģimnāzijas direnei meita?

  • 0
    Mimmīte 17.04.2018, 09:46:20

    Pareizi!Māte jau arī raksta,tikai nepublicē!!!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: