Ventspils mērs Aivars Lembergs šodien preses konferencē uzsvēra, ka ilglaicīgs elektroenerģijas padeves pārrāvums ir nopietna sociāla un ražošanas problēma.

Atbildīgā ministra novēlotā reakcija uz problēmām ar elektroapgādi un elektroapgādes traucējumu novēršanu Latvijas austrumu daļā, pēc Ventspils mēra Aivara Lemberga domām, liecina par ekonomikas ministra Arta Kampara bezatbildīgu un vienaldzīgu attieksmi pret daudziem Latvijas iedzīvotājiem.

"Tas, ka pie šiem apstākļiem tikai vakar atbildīgais ministrs Kampara kungs apmeklēja un iepazinās uz vietas ar situāciju dabas katastrofas skartajos rajonos - pēc manām domām, tā ir neapšaubāma dabas katastrofa -, tas norāda uz tradicionālu bezatbildību un vienaldzību pret vismaz 100 000 Latvijas iedzīvotāju likteni, dzīvību un veselību," šodien preses konferencē sacīja Lembergs.

Pēc Lemberga domām, problēma ir tajā, ka bieži vien valdība, atbildīgie ministri "spriež pēc tā, kā tā ziema izskatās Rīgā, Jēkaba vai Brīvības ielā. Tur tā izskatās stipri savādāk. Ja pēc tā spriež par situāciju valstī, tad vispār jāmaina darbs, pēc manām domām. Es to vērtēju kā ļoti, ļoti lielu bezatbildību."

Ventspils mērs arī pauda uzskatu, ka "Latvenergo" rīcībā neesot pietiekami tehnikas un cilvēku resursu, lai īsā laikā likvidētu dabas katastrofu sekas. Taču valstī kopumā šādu resursu esot pietiekami daudz, tāpēc nepieciešams mobilizēt cilvēku un tehnikas resursus pēc iepriekš izstrādāta plāna, sadalot atbildības iecirkņus sadarbības partneriem.

Vienlaikus Ventspils mērs pauda uzskatu, ka saistībā ar elektroapgādes problēmām Latvijas austrumos ārkārtas stāvoklis valstī nav jāizsludina, taču vajag mobilizēties organizatoriski un saimnieciski.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: