Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šā gada darba plānā iekļāvis uzdevumu pārbaudīt visus Saeimas deputātus.

Proti, birojs pārbaudīs, vai deputāti ievēro visus likumā noteiktos ierobežojumus un aizliegumus, ieņemot šo augsto amatu. Valsts amatpersonu ierobežojumi un aizliegumi noteikti likumā par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā.

Saskaņā ar šī likuma 7.pantu Saeimas deputātiem atļauts savienot valsts amatpersonas amatu tikai ar amatu, kuru viņi ieņem saskaņā ar likumu vai Saeimas apstiprinātajiem starptautiskajiem līgumiem, amatu arodbiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, politiskajā partijā, politisko partiju apvienībā vai reliģiskajā organizācijā, pedagoga, zinātnieka, ārsta, profesionāla sportista un radošo darbu, citu amatu vai darbu Saeimā vai Ministru kabinetā, ja to nosaka Saeimas un tās institūciju lēmumi, Ministru kabineta noteikumi vai rīkojumi, vai arī amatu, kuru viņi ieņem starptautiskajās organizācijās un institūcijās, ja to nosaka Saeimas lēmumi, Ministru kabineta noteikumi vai rīkojumi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: