Jau šovakar Basketbola hallē otro reizi šosezon tiksies Latvijas klubu basketbola principiālākie sāncenši BK Ventspils un VEF.

Komandu pirmā tikšanās beidzās patīkami ventspilniekiem – 18. novembra mačā Olimpiskajā sporta centrā Rīgā ventspilnieki faktiski visu laiku bija vadībā, cīnījās no sirds un svinēja pārliecinošu uzvaru 75:58, sagādājot komandai VEF jau otro zaudējumu sezonā. Rīdziniekiem tas pagaidām arī ir pēdējais zaudējums LBL šajā sezonā, savukārt ventspilnieki pirmo un pagaidām vienīgo reizi paklupuši 10. februārī, kad Ogrē (turpat, kur pirmo zāģi piedzīvoja arī VEF) piedzīvoja neveiksmi ar 87:89.

Ar 21 uzvaru 22 mačos jeb 95,5% uzvaru Ventspils ieņem visai stabilu pirmo vietu, jo VEF atpaliek par vairāk nekā 7% (15 no 17; 88,2%) un, tikai revanšējoties šajā mačā, apsteigt ventspilniekus nevar, taču, lai necerētu uz citu palīdzību, vienā no atlikušajām divām savstarpējām spēlēm jāuzvar ir (otrs mačs Ventspilī notiks 14. aprīlī).

Lai arī LBL tabulā Ventspils joprojām ir līdere, pēdējie pāris mēneši komandai noteikti nav bijis pats stabilākais laiks. Starptautiskajā arēnā neizdevās iekarot Čempionu līgas izslēgšanas spēles un jau pēc pirmās kārtas atstāt vajadzēja arī Eiropas kausu. Turklāt zaudējumus nekādā ziņā nevarēja norakstīt tikai uz sāncenšu pārākumu meistarībā, bet noteikti arī uz pašu neizdarību laukumā. Savukārt VEF rezultātu līkne pēdējos mēnešos noteikti gājusi uz augšu.

VTB līgā komanda pēdējās septiņās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras un turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas mačos. Turklāt arī sastāvs papildināts un jaunie spēlētāji jau iejutušies. Pieredzējušajam Kasparam Bērziņam to īsti nemaz nevajadzēja, bet leģionāriem Kenam Braunam un Polam Kārteram gan, un viņi jau kļuvuši par labiem palīgiem.

Sastāvu papildinājuši arī ventspilnieki, taču tajā korekcijas turpina ieviest savainojumi. Piemēram, šobrīd laukumā nav gatavi doties Bleiks Hamiltons (pirmajā spēlē 9 punkti, 4 piespēles) un Ingus Jakovičs (11 punkti, 3 piespēles). Īstais brīdis nodemonstrēt sevi no vislabākās puses ir Robertam Freimanim, Dominesam Barnetam, Denisam Ikovļevam un vispār visai komandai.

Ne mazāk svarīga par punktiem ir līdzjutēju uzticība, kas pēdējā laikā ar klibošanu Eirokausos varētu būt iedragāta. Tad nu tieši kārtīga cīņa ar principiālākajiem sāncenšiem varētu šo lietu labot. Priekšā taču pavasaris, izslēgšanas spēles, kad savu sienu atbalsts būs sevišķi svarīgs.

Bez diviem mačiem ar VEF ventspilniekiem regulārajā sezonā atlikušas vēl piecas spēles.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    asd. 21.03.2018, 15:26:25

    Vefiņš būs atkal ČEMPIONS!!!

  • -3
    keda 21.03.2018, 15:40:16

    Šajā spēlē gan nekas tāds neizšķirsies :D

  • -2
    asd. 21.03.2018, 16:23:10

    >>keda.
    Apgalvojums domāts vispārīgi,nevis par konkrēto spēli,ja kas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: