Kuldīgas kausā vieglatlētikā U16 un U18 vecuma grupā, kas ir vieni no pēdējiem telpu sezonas mačiem, ar teicamiem rezultātiem izcēlās mūsu jaunie sportisti, šoreiz sevišķi atzīmējās novada pārstāvjiem.

Sacensībās piedalījās arī Lietuvas, Igaunijas un Kaļiņingradas jaunie vieglatlēti un cīņas notika 30 disciplīnās. Pusē no tām uzvaru guva Latvijas jaunieši, turklāt trim no viņiem izdevās sasniegt arī sezonas labākos rezultātus U16 vecuma grupā, bet divi no tiem padevās Ventspils novada jaunajiem vieglatlētiem.

Lodes grūšanā Jēkabs Priekulis otrajā piegājienā sasniedza 13,97 metrus, tā ne tikai labojot savu pirms mēneša sasniegto personīgo rekordu, bet arī uzstādot Latvijas jauniešu ziemas sezonas labāko rezultātu. Nākamajā mēģinājumā lode piezemējās tikai nedaudz tuvāk (13,84 m), taču arī tālāk par februārī sasniegto rekordu (ar 13,65 metriem viņš uzvarēja sava vecuma Latvijas čempionātā). Šādi rezultāti ļāva Priekulim droši triumfēt sacensībās, tuvāko sekotāju apsteidzot par vairāk nekā 80 centimetriem.

1000 metru distancē, spraigā finišā apsteidzot sāncensi no Lietuvas, uzvaru izcīnīja cits novada sportists – Niks Lagzdiņš. Viņš distanci veica 2:52,61 minūtēs, kas arī ir šīs sezonas labākais sasniegums starp Latvijas jauniešiem. Savu personisko rekordu viņš uzlaboja par piecām sekundēm. U18 vecuma grupā otrajā vietā ierindojās viņa komandas biedrene Ketija Orlovska.

Augstlēkšanā U18 vecuma grupā uz goda pjedestāla kāpa divas Spara pārstāves – Elīna Martinsone bija otrā, bet Sabīnei Koržeņevskai trešais rezultāts. Puišu mačos pavisam nelielā konkurencē labākais izrādījās novada vieglatlēts Roberts Mažrims, bet U16 mačos sudrabs viņa komandas biedram Ņikitam Agapovam. Koržeņevska ar stabilu lēcienu sēriju bija labākā tāllēkšanā, bet trīssoļlēkšanā U16 vecuma grupā Kasparam Plotniekam no Ventspils novada otrā vieta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: