Šorttrekistam Robertam Zvejniekam Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 500 metru distancē pavisam nedaudz pietrūka, lai kvalificētos pusfinālam, bet sacensību noslēgumā viņš ierindojās desmitajā vietā.

Zvejnieka pretinieki ceturtdaļfinālā bija divkārtējais olimpiskais medaļnieks Dadzjins Vu no Ķīnas, kazahs Nurbergens Žumagazijevs, korejietis Dehons Hvangs un japānis Keita Vatanabe. Roberts pēc starta ierindojās otrajā vietā aiz ķīnieša Vu. Abi no pārējiem atrāvās, bet korejietis sāka tuvoties latvietim. Pēdējā pagriezienā Hvangs tomēr izrāva sev otro vietu, apsteidzot Zvejnieku. Zvejnieks distanci veica 40,904 sekundēs, no pusfināla atpaliekot tikai 0,043 sekundes.

Savukārt slidojuma uzvarētājs bija Dadzjins Vu, kurš sasniedza jaunu pasaules rekordu šajā distancē 39,800 sekundes, ko vēlāk vēlreiz laboja, arī uzvarot finālā – 39.584 sekundes. Hvans tika pie olimpiskā sudraba, bet Zvejnieks ierindojās desmitajā vietā, kas Latvijas šorttrekistiem ir labākais sasniegums Phjončhanā. «9.-12.vieta pasaulē noteikti nav slikts rezultāts, bet bija iespējas cīnīties par pirmo astoņnieku. Varbūt man jābūt priecīgam par divpadsmitnieku, tomēr šobrīd rūgtuma garša ir lielāka nekā patīkamā. Ķīnietis gāja uz pasaules rekordu, bet es vēl neesmu gatavs slidot 39 sekundēs. To ir paveikuši tikai divi cilvēki. Tā kā man no pirmās vietas bija liels atstatums, bija grūtāk ar ātrumu. Ja būtu lēnāks skrējiens, es būtu skrējis aiz viņa un turējis ātrumu. Tomēr man ir problēma - kad slidoju viens, pazūd līnija. Ja man nav pareizās līnijas, zaudēju daudz ātruma - ieskrienos, bet nepareizās līnijas dēļ to zaudēju. Starts man ir pasaules līmeņa, tā nav problēma. Arī paātrinājums ir pasaules līmenī. Jāpievērš uzmanība ātruma noturēšanai un tam, kā turpināt apdzīt tādā ātrumā. Protams, šīs olimpiskās spēles vērtēju pozitīvi, lai arī ir rūgtums, jo vienmēr esmu ceturtdaļfinālā, bet līdz pusfinālam neaizdodas tikt. Gribējās to pirmo reizi paveikt tieši olimpiskajās spēlēs. Motivācija nākamajiem četriem gadiem ir ļoti liela,» pēc mačiem atzina Zvejnieks

Zvejnieks Phjončanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja arī 15.vietu 1000 metru distancē, bet Roberto Puķītis ieguva 11.vietu gan 1000, gan 1500 metros.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Santa 22.02.2018, 21:55:50

    Varbut vairak domat par sacencibam ,nevis ka notirgot olimpade davato telefonu?

  • -4
    Nah Nahs. 23.02.2018, 06:21:05

    Nav goda lieta zaudēt šķībacaino kompānijai...

  • 0
    karlito 26.02.2018, 10:05:41

    Nostartēts godam,kaut gan bija visas iespējas vēl labāk..Pietrūka pieredzes!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: