9. februārī Ventspilī iepazīšanās vizītē viesojās Valmieras pašvaldības pārstāvji, lai iepazītos ar Ventspils pieredzi industriālo zonu un uzņēmējdarbības attīstībā.

Valmieras attīstības aģentūras un Valmieras domes delegācija vizīti iesāka Ventspils brīvostas pārvaldē, kur par Ventspils brīvostas pieredzi rūpnieciskās attīstības stratēģiju izstrādē, kā arī industriālo zonu un rūpniecisko ēku attīstīšanā stāstīja Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks, mārketinga un attīstības nodaļas vadītājs Igors Udodovs. Īpaša vērība tika pievērsta stratēģiskajai plānošanai, pateicoties kurai jau gadsimtu mijā Ventspils pašvaldības pieņemtā un īstenotā industrializācijas politika ir pārvērtusi Ventspili par nozīmīgu Latvijas un Baltijas mēroga rūpniecisko centru. Tāpat viesus interesēja industriālo zonu un ražošanas ēku tehniskās plānošanas principu izvēle un piemērošana Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, kā arī citās Ventspils rūpnieciskajās zonās.

Pēc Ventspils brīvostas apmeklējuma delegācija devās apskatīt un iepazīt Ventspils Augsto tehnoloģiju parka uzņēmumus: zinātnes un tehnoloģiju muzeju Kurzemes Democentrs, elektronisko sistēmu ražotāju HansaMatrix Ventspils, kā arī apmeklēja komunālo automašīnu ražotāju Bucher Municipal u.c.

Valmieras delegācijas sastāvā bija Valmieras pašvaldības attīstības daļas vadītājs Gints Bērtiņš, Attīstības un būvniecības pārvaldes Pilsētplānošanas nodaļas vadītāja, teritorijas plānotāja Dace Elbrete, kā arī Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldes vadītāja Rita Jemšika, kā arī Valmieras Attīstības aģentūras valdes priekšsēdētāja Ilze Eglāja un uzņēmējdarbības virziena vadītāja Elīna Leimane.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: