BK Ventspils noslēdzis vienošanos ar 22 gadus veco Horvātijas basketbolistu, spēka uzbrucēju Tomislavu Gabriču. Līgums noslēgts līdz sezonas beigām, taču līdz 30. decembrim basketbolistam ir pārbaudes laiks, ziņo basketbola klubs.

203 cm garais basketbolists dzimis Šibenikas pilsētā, kur arī uzsācis savas profesionālā sportista gaitas, spēlējot vietējā komandā. Kopš 2011. gada bijis iekļauts visās Horvātijas jaunatnes izlasēs, startējot Eiropas un Pasaules čempionātos un tiekot pie divām zelta, sudraba un bronzas godalgām.

Divas sezonas viņš aizvadīja Horvātijas klubā KK Cibona, bet 2015. gadā pārcēlās uz Serbiju, kur spēlēja Metalac Farmakom Valjevo komandā. Pērn Tomislava Gabriča ceļš veda uz Rumāniju, kur viņš kļuva par vietējās komandas BCM U Pitesti spēlētāju. Tajā viņš aizvadīja 34 mačus, laukumā pavadot vidēji 30 minūtes, gūstot 12,4 punktus, izcīnot 5,2 atlēkušās bumbas un atdodot 1,5 piespēles. Regulārajā sezonā viņa komanda ieņēma piekto vietu, taču ceturtdaļfinālā piekāpās nākamajiem finālistiem Staeua.

Pēc sezonas noslēguma Rumānijā basketbolists vēl paguva pievienoties Trevizo komandai, kas cīnījās Itālijas A2 sērijas izslēgšanas mačos, bet nevienā spēlē nepiedalījās. Vasarā Gabričs pārcēlās uz Turcijas klubu Yesilgiresun Belediye, taču pie spēles laika tajā netika un, saprotams, meklēja sev citu darbavietu, kas nu ir atrasta. Gabričs jau ieradies Ventspilī un aizvadījis vairākus treniņus kopā ar komandu.

Ventspils valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics norāda, ka jauno komandas spēlētāju plānots izmantot gan trešā, gan ceturtā numura pozīcijās, bet pirmo spēli viņš varētu aizvadīt jau šodien, kad komanda LBL mačā tiksies ar BK Jēkabpils.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -3
    Margrieta. 29.11.2017, 14:17:40

    Tas labi,vismaz baltais cilvēks.Cik var tos morus te kultivēt,jau tā viena otra sieviete ar pusnēģerēniem staigā.

  • -6
    keda 29.11.2017, 14:23:18

    Šogad imports bija 50% melns, tagad jau baltie liek 3/2, tā kā nevajag te par kaut kādu moru kultivēšanu runāt. Ņem basketbolistu, nevis viņa krāsu.

  • -2
    asd. 29.11.2017, 16:26:27

    kedai-
    Interesanti,vai tiem nēģeru un mulatu basketbolistiem līgumā ierakstīts punkts,ka nedrīkst ielaisties tuvās attiecībās ar baltajām vietējām sievietēm?

  • -2
    keda 30.11.2017, 10:34:20

    Protams, nav..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: