Rīgā aizvadīta Latvijas klubu kausa izcīņa šahā, kurā par vēl vienu pārsteigumu parūpējās Ventspils Šaha klubs, tiekot pie bronzas medaļām.

Sacensībās piedalījās 17 komandas ar 96 šahistiem no astoņām valstīm. Bez Latvijas spēlētājiem bija arī šahisti no Ēģiptes, Igaunijas, Vācijas, Polijas, Krievijas, Zviedrijas un ASV. Septiņas komandas savā sastāvā bija piesaistījušas lielmeistarus un lielmeistares, bet kopumā 22 dalībniekiem - lielmeistaru un starptautisko meistaru klases.

Septiņās ātrā šaha kārtās, spēlējot pieciem pret pieciem, visvairāk (12 no 14) komandu punktus savāca Rīgas Šaha skola, kas pirmo reizi ieguvu kāroto trofeju. Otrajā vietā Latvijas Šaha Klubs, bet trešajā vietā nedaudz negaidīti finišēja Ventspils komanda, kurai pirms turnīra bija piektais reitings. Ventspils komandā startēja Guntars Antoms, Valdis Saulespurēns, Vladlens Šulmans, Aleksejs Žučkovs, Dana Reizniece-Ozola un Jānis Isakovs.

Reizniece-Ozola aizvadīja perfektas sacensības, uzvarot visās septiņās partijās un savu ātrā šaha reitingu paceļot par 52 punktiem. Viņa pie dāmu galdiņa uzvarēja Latvijas izlases pašreizējās un bijušās spēlētājas Lauru Roguli, Ingūnu Ernesti, Ilzi Bērziņu un Viktoriju Ni, kā arī pārējās savas pretinieces.

Sacensību uzvarētāji:
2017. gads - Rīgas Šaha skola (17 komandas);
2016. gads - "Termo–Eko/RSF" (18 komandas);
2015. gads - "Termo–Eko/RSF" (20 komandas);
2014. gads - "Termo–Eko/RSF" (12 komandas);
2013. gads - "Egons un draugi" (12 komandas);
2012. gads - "Ventspils" (16 komandas);
2011. gads - RTU (16 komandas);
2010. gads - "Termo–Eko/RSF" (11 komandas).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: