Ceturtdien, 30. novembrī, plkst. 16 Livonijas ordeņa pilī notiks Ventspils pilsētas labāko ēdināšanas un izmitināšanas uzņēmumu godināšana.

Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks un Tūrisma komisijas vadītājs Didzis Ošenieks: “Ik gadu gaidu šo tikšanos ar uzņēmējiem un ekspertiem, jo tikai kopā varam sasniegt mērķi – kvalitāti un klientu apmierinātību. Uzņēmumi ir tie, kas tur roku uz pulsa – pirmie uzzina ventspilnieku un viesu vēlmes, arī to, vai attaisnojam viņu gaidas. Lai tas notiktu, ir jāseko jaunākajām tendencēm. Manuprāt, mūsu izvēlētie eksperti, kas ir atzīti augstākā līmeņa savas jomas pārzinātāji, var sniegt šeit nenovērtējamu palīdzību. Pelnīta atzinība ir patīkama, bet vēl svarīgāka ir nemitīga attīstība.”

Labākie ēdināšanas uzņēmumi tika noteikti restorānu-krogu, kafejnīcu, ātrās ēdināšanas uzņēmumu un šogad arī kafetēriju grupā. Tos vērtēja trīs neatkarīgi eksperti: Gundega Ruciņa – Salacgrīvas novada tūrisma padomes priekšsēdētāja; Raimonds Zommers – restorāna “Entresol” šefpavārs; Jānis Jenzis – vīna bāra “Garage”, restorāna “Hot`e” un Viesmīlības skolas līdzīpašnieks.

Ventspils pievērš lielu uzmanību tam, lai jebkurš pakalpojums būtu ērts ģimenēm ar bērniem. Palīgā ekspertiem noteikt mazulim draudzīgāko pakalpojuma sniedzēju devās brīvprātīgo māmiņu grupa. Mūsdienīgs uzņēmums ar klientiem runā ne tikai klātienē, bet uztur nemitīgu kontaktu arī sociālo tīklu vietnēs. Lai noteiktu šajā jomā aktīvāko un komunikablāko, novembrī tika monitorētas dažādas aktivitātes: sekotāju skaits, jaunu ierakstu regularitāte, pozitīvas atsauksmes u.tml. Viedokli par labāko ēdināšanas uzņēmumu varēja izteikt arī ventspilnieki, balsojot interneta vietnēs.

Labākie izmitināšanas uzņēmumi tika noteikti piecās grupās: viesnīcas; viesu nami; brīvdienu mājas; naktsmītnes privātmājā; apartamenti un hosteļi. Ap 80 naktsmītņu vērtēja trīs neatkarīgi eksperti: Aivita Heniņa – Q-Latvija eksperte; Zane Gaile – tūrisma eksperte; Dace Markvarte – Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra projektu vadītāja.

Zane Gaile, eksperte:” Šāds konkurss pašvaldībai dod skaidru priekšstatu par to, kāds ir produkts, ko tā var piedāvāt, savukārt uzņēmējiem, gaidot ekspertu ierašanos, liek paraudzīties uz savu pakalpojumu ar prasīga klienta acīm un sasparoties. Ventspils naktsmītnes vērtēju jau piekto gadu, un tas ļauj redzēt tendences. Ir liels skaits naktsmītņu, kas orientētas tikai uz Lietuvas ceļotāju prasību apmierināšanu. Šāda pieeja prasa kvalitātes un cenas atbilstību, standarta prasību izpildi, bet neprasa interesantus dizaina risinājumus. Tāpēc individualitātes meklējumos redzu Ventspils naktsmītņu izaicinājumu nākotnē. Manuprāt, ļoti augusi tieši mazo viesu namu kvalitāte.”

Šogad īpašas balvas saņems velosipēdistiem draudzīgākā naktsmītne, veiksmīgākais debitants un naktsmītne, kas prot ļoti laipni un personīgi komunicēt ar klientiem dažādas formās – pa telefonu, e-pastos, sociālajos tīklos un, protams, arī tiekoties personiski.

Tradīcija apbalvot ēdināšanas uzņēmumus Ventspilī aizsākās 1999. gadā, savukārt konkurss par labāko izmitināšanas uzņēmumu tiek organizēts kopš 2007. gada.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Nah Nahs. 28.11.2017, 15:27:42

    Kad vienreiz iedalīs atsevišķā nominācijā ēdnīcas?

  • -1
    Amilda 29.11.2017, 10:13:19

    Liedags rulle!

  • 0
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 04.12.2017, 15:43:33

    Labdien!
    Ātrās ēdināšanas uzņēmumu grupā tiek vērtētas arī ēdnīcas. Šogad vērtējamo objektu sarakstā, piemēram, tika iekļauta arī ēdnīca "Liedags".

  • -1
    Nif nifs 29.11.2017, 09:20:49

    Tie franti tak neies uz parastu ēdnīcu ēdienu garšot.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: