Latvijas sporta deju pāris no deju studijas "Oro" ventspilnieks Ņikita Toms un rīdziniece Laura Stūraine pēc trīs gadu pārtraukuma atkal ieveda Latviju pusfinālā pasaules čempionātā junioriem II (14-15 g.) 10 dejās, nedēļas nogalē Kišiņevā 31 pāra konkurencē izcīnot 8. vietu.

Dejotājiem pavisam nedaudz pietrūka līdz fināla sešniekam.

Pēdējos trijos gados Latvijas pāriem PČ junioru II grupā 10 dejās (5 standartdejas + 5 Latīņamerikas dejas) nebija izdevies iekļūt labāko divpadsmitniekā. Pēdējo reizi to paveica Romāns Dobrevcovs/Marija Dolgopolova, kuri 2014. gadā ieguva 10. vietu. Kaut arī Ņikita Toms ar Lauru Stūraini par dalību pasaules čempionātā uzzināja tikai septembra beigās, viņu mērķis bija iekļūšana pusfinālā un cīnīšanās par finālu. Deju studijas „Oro” dejotāji pārliecinoši pārvarēja astotdaļfinālu un ceturtdaļfinālu un iekļuva divpadsmitniekā, saglabājot izredzes cīnīties par noslēdzošo sesto vietu finālā, jo pirmais piecinieks bija stabili priekšā pārējiem.

Pusfinālā divkārtējā pasaules kausa finālista Ojāra Bāča audzēkņi parādīja ļoti labu sniegumu, standartdejās uzrādot dalītu 8.-9. rezultātu, bet savā spēcīgākajā programmā Latīņamerikas dejās esot pat ceturtajiem. Taču diemžēl beigās mūsējiem līdz finālam pietrūka dažu punktu, bet noslēdzošo vietu finālā ieguva vācieši, kuriem līdzīgā situācijā palīdzēja savas valsts tiesneses piešķirtie desmit punkti. Līdz ar to otro reizi karjerā ventspilnieks Ņikita Toms ar rīdzinieci Lauru Stūraini pasaules čempionātā izcīnīja 8. vietu, esot labākajiem no Baltijas valstīm. Tieši pirms gada, kad viņi vēl pārstāvēja savu iepriekšējo treneru Gata Seveļa un Jeļenas Daņiļčenko vadīto sporta deju klubu „Aurum”, Ņikita un Laura ieguva 8. vietu PČ Latīņamerikas dejās.

Par pasaules čempioniem pārliecinoši kļuva un otro zeltu šogad nopelnīja galvenie favorīti Germans Pugačovs/Ariadna Tišova no Krievijas, kuri pirms mēneša uzvarēja arī pasaules čempionātā standartdejās. Otro un trešo vietu ieguva attiecīgi Moldovas un Ukrainas dejotāji.

Līdz šim mūsu valsts labākais panākums šajā grupā un arī šajā programmā sasniegts pirms 14 gadiem, kad Latvijai pirmo uzvaru pasaules čempionātos izcīnīja titulēto Valērija un Agitas Mironovu audzēkņi Jegors Šislo un Anastasija Gorbačenko.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Vigil 17.10.2017, 09:09:14

    Visu cieņu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: