Pāreju uz izglītību latviešu valodā vēlas atrisināt līdz 2018. gada februārim, lai to nevarētu izmantot kā instrumentu priekšvēlēšanu kampaņām, sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Kučinskis vēlreiz apliecināja, ka starp koalīcijas partneriem nevienam nav šaubu, ka izglītība Latvijā ir jāiegūst valsts valodā, jo konkurenci darba tirgū varēs izturēt tikai tie, kuriem būs labas valsts valodas zināšanas.

"Tomēr būtiski, lai minēto jautājumu neizmantotu kā instrumentu priekšvēlēšanu kampaņām, tāpēc diskusijām būs jānotiek noteiktos termiņos un es pieļauju, ka to varētu atrisināt līdz nākamā gada februārim vai martam. Galvenais - nepieļaut situāciju, ka minētais jautājums tiktu izmantots priekšvēlēšanu kampaņām," sacīja premjers.

Jau ziņots, ka valdošā koalīcija sagaida pakāpenisku pāreju uz izglītību latviešu valodā, vakar pēc valdošo politisko spēku sanāksmes žurnālistiem sacīja Kučinskis.

Mēneša laikā izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim jāsagatavo informatīvais ziņojums un iespējamie likumu grozījumi, par kuriem tiks diskutēts. Ziņojumā jāparāda konkrētie rīcības plāni, uzsvēra premjers. Viņš atgādināja, ka arī valdības deklarācija paredz sagatavot ceļakarti virzībai uz izglītību latviešu valodā.

Koalīcijas sanāksmē savu redzējumu prezentēja Šadurskis, kurš pagājušajā nedēļā paziņoja, ka 2020./2021. mācību gadā vispārizglītojošajās vidusskolās visus vispārizglītojošos mācību priekšmetus iecerēts mācīt tikai latviešu valodā, saglabājot mazākumtautību skolēniem iespēju dzimtajā valodā apgūt mazākumtautību valodu, literatūru un ar kultūru un vēsturi saistītus priekšmetus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: