Ikdienā ūdens mums ir tik pieejama un pašsaprotama lieta, ka nemaz neaizdomājamies – kur tas ūdens vispār rodas, kā tas nonāk līdz mums, un kur tas paliek, kad izlietots? Atbildes uz šiem jautājumiem un vēl daudz ko citu interesantu var uzzināt pašvaldības SIA ŪDEKA ekskursijās. 

Pagājušajā nedēļā pašvaldības SIA ŪDEKA dzeramā ūdens atdzelzošanas stacijā ciemojās bērnudārza Saulīte bērni vecumā no 5 līdz 6 gadiem, lai izzinātu Ventspils ūdens ceļu. Neskatoties uz to, ka uzņēmumā notiekošie tehnoloģiskie procesi ir visai sarežģīti, ekskursijas beigās bērni atzīst, ka tā ir gana interesanta, turklāt mazie ķipari arī labprāt iesaistās, uzdodot jautājumus un papildinot speciālistu stāstījumu ar gadījumiem saistībā ar ūdeni no savas ikdienas.

Protams, vislielāko prieku mazajos ciemiņos izraisa brīdis, kad ekskursijā ierodas pašvaldības SIA ŪDEKA talismans. Lāsīte tiek nopētīta no visām pusēm – apčubinot, apskaujot, paspiežot roku. «Tik mīksts!» bērni sauc aiz sajūsmas.

Lielu uzmanību piesaista arī interaktīvais stends ar smago automašīnu, kas ataino procesus no dzīves un atspoguļo mūsdienīgo tehnoloģiju iespējas, kas ļauj atjaunot zem zemes esošas caurules, neuzrokot ielu, bet gan visu nepieciešamo paveicot, piekļūstot caurulēm caur akām. Tāpat ar aizrautību bērni skatās animācijas filmiņu par to, kāda izskatījās ikdiena viduslaiku Ventspilī, kad nebija pieejami centralizētie kanalizācijas tīkli, un kāda tā izskatās mūsdienās.

Pašvaldības SIA ŪDEKA speciālistus priecē, ka interese par Ventspils tīro un kvalitatīvo ūdeni ir dažāda vecuma ventspilniekiem. Pagājušajā mēnesī uzņēmumā viesojās pensionāru biedrības Ventspils liedags biedri, kas ieinteresēti klausījās stāstījumā par ūdens analīžu pārbaudēm, ūdens atdzelzošanas un notekūdeņu attīrīšanas procesu, kā arī par vērienīgajiem ūdens un kanalizācijas tīklu izbūves un atjaunošanas darbiem Ventspilī vairāk nekā 10 gadu laikā, kas paveikti, pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansējumam un pašvaldības atbalstam.

Interaktīvais stends ar smago automašīnu ataino cauruļu atjaunošanas procesu.

Vislielāko prieku bērnudārza Saulīte bērniem izraisa pašvaldības SIA ŪDEKA talismana ierašanās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: