Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā zaudējumu piedzīvojuši Venta 2002 spēlētāji, viesos ar 1:5 piekāpjoties Latvijas vicečempioniem Mogo.

Ventspilnieki kausa izcīņu sāka ar kvalifikācijas mačiem, kuros izdevās izkļūt no savas apakšgrupas un pēc tam arī pārvarēt vienu izslēgšanas kārtu, nonākot ceturtdaļfinālā. Vieglu dzīvi Venta 2002 tur gan varēja negaidīt, jo pretī nāca pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālisti Mogo, turklāt spēlēt vajadzēja viesos.

Tomēr ej nu sazini, kā vēl mačs būtu izvērsies, ja ventspilniekiem izdotos realizēt kādu no mājinieku pasniegtajām dāvanām. Jau spēles trešajā minūtē noraidījumu nopelnīja viesi (Mogo neiemeta), bet pēc tam tieši viņi četras reizes pēc kārtas spēlēja vairākumā, tajā skaitā ilgstoši spēlējot pret trim rīdziniekiem. Diemžēl dabūt ripu vārtos neizdevās, bet jau otrās trešdaļas 19. sekundē Mogo tomēr atklāja rezultātu. Perioda turpinājumā laukuma saimnieki turpināja izcelties ar disciplīnas trūkumu (visā mačā 30 soda minūtes, tiesa, 10 no tām bija disciplinārsods), taču Ventas 2002 hokejistiem sodīt ar to viņus neizdevās.

Pēc divām trešdaļām Mogo joprojām bija minimāls pārsvars, bet tad īsā laikā divas reizes izcēlās Rīgas ventspilnieks Rūdolfs Prūsis, panākot jau 3:0. Sekoja arī noraidījumi, kurus mājinieki gan nerealizēja, taču vēl divas reizes iemeta līdzīgos sastāvos – 0:5. Tukšā Venta 2002 mājās tomēr neaizbrauca, jo 58. minūtē beidzot izdevās realizēt skaitlisko vairākumu un gūt vismaz goda vārtus. To autors Uģis Grosmanis, kuras asistēja Jāns Golubovičs un Deniss Kateriničs.

Jau svētdien startēs Latvijas 1. līgas čempionāts, kuru Venta 2002 uzsāks, savās mājās uzņemot Liepājas hokejistus (plkst. 14.30). Šosezon 1. līgā startē deviņas komandas – bez šīm divām arī Valmieras HK/BSS/ViA, HK Zemgale/JLSS, Mārupe, Lido, Pārdaugava/Jūrmala, Dauagvils/LDz Cargo un HS Rīga 2001.

Venta 2002 tuvākajās spēlēs
1.10 Venta 2002 - Liepājas SSS
8.10 Valmieras HK/BSS/ViA - Venta 2002
15.10 Venta 2002 – Pārdaugava/Jūrmala
29.10 Lido - Venta 2002

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: