“Es domāšu par tevi”- tā sauksies rudens koncerttūre, kurā Lauris apceļos Latviju, dodoties muzikālā ceļojumā pie saviem esošajiem un jauniem klausītājiem. Līdz ar koncerttūri, tiks izdota un prezentēta mākslinieka pirmā izlase, ar 20 vispopulārākajām Laura Reinika dziesmām.

Lauris Reiniks, dziedātājs: tā būs mana dāvana Latvijas simtgadē

Jūsu koncerttūre Es domāšu par tevi sāksies oktobrī un turpināsies līdz pat decembrim. Kā jūtaties, koncerttūri gaidot?

– Ir patīkams satraukums, jo došanās organizētā tūrē mūziķiem vienmēr ir ļoti īpašs notikums. Gribas, lai viss izdodas kā iecerēts un skatītāji būtu priecīgi. Spēku dod apziņa, ka ir jādod un jāatstāj kaut kas vērtīgs saviem cilvēkiem. Tuvojas arī Latvijas simtgade. Ir ļoti patīkami apzināties, ka es to ieskandināšu ar tūri, dziesmu nošu grāmatu un dziesmu izlasi. Tā būs arī kā mana dāvana mūsu valstij.

Kādas dziesmas izlasē iekļautas, un kā tās izvēlētas? Vai ir kāda dziesma, kas kļuvusi īpaši mīļa?

– Grāmatā būs 50 veiksmīgākās dziesmas, bet albumā – 20 populārākās dziesmas. Mana mīļākā dziesma joprojām ir Es neesmu neprātīgs, kuru sakomponēju 2003. gadā, bet tekstu radīja Mārtiņš Freimanis. Man patīk gan melodija, gan šīs dziesmas ideja, ka ļoti daudz var pazaudēt apstājoties. Ir jāiet, jādara un jāriskē, pat ja tu apdedzināsies. Nevajag uztraukties, ko kāds par to domās, jābūt brīviem savās sajūtās un darbos.

Ar kādām izjūtām dosieties uz koncertu Ventspilī?

– Ventspilī vienmēr ir bijis ļoti forši. Spilgtā atmiņā man ir uzstāšanās vasarā Pilsētas svētkos Reņķa dārzā. Koncerts izdevās tiešām foršs, un man bija prieks, ka publika to novērtēja. Domāju, šī būs jauka atkalsatikšanās, bet šoreiz vēl krāsainākā koncertā. Ar nepacietību gaidu!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: