Olimpiskā diena kļuva arī par jauna sporta veida – basketlona – dzimšanas dienu. Pirmie to izmēģināja BK Ventspils spēlētāji un pilsētas skolu audzēkņi.

Šis sporta veids ir skriešanas un basketbola soda metienu apvienojums. Ideja radās Basketbola kluba Ventspils valdes priekšsēdētājam Ralfam Pleinicam. Vairākus mēnešus tika izstrādāts nolikums, bet nu jaunais sporta veids un sacensības nodoti testēšanai.

Pirmajās sacensībās jauno sporta veidu testēja paši BK Ventspils spēlētāji, kā arī Ventspils skolu audzēkņi. Spēlētāji jaunajiem sportistiem demonstrēja paraugskrējienu, kurš galu galā izvērtās sīvās sacensībās. Pēc tam distancē devās pilsētas skolu 7.-9. klašu meitenes. Pirmo vietu izcīnīja Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas komanda. Pēc tam distanci veica tāda paša vecuma zēni, kur pārāka izrādījās 6.vidusskola. Arī vidusskolu grupā meiteņu konkurencē uzvaras laurus plūca ģimnāzistes, bet starp zēniem pārāka bija 4.vidusskolas komanda. Sacensības tiesāja BK Ventspils spēlētāji.

Pleinics atzina, ka pirmās sacensības izdevušās, bet visvairāk priecēja, ka bērniem tās tiešām patika: «Galvenais, ka sajutām – bērniem patīk. Mūsu nelielais kolektīvs pēc sacensībām uzklausīja skolotāju ieteikumus, kā arī paši izanalizējām, ko vajadzētu uzlabot. Galvenais mērķis ir, lai pēc iespējas vairāk cilvēkiem iepatīkas šis sporta veids, arī pieaugušajiem. Skriešana ir interesanta, bet, ja tai pieliek klāt vēl pieturas punktus ar basketbola elementiem un soda apļiem, tai rodas pavisam cits azarts.»

Basketlons ir divus sporta veidu apvienojums, kas radies, aizgūstot idejas no biatlona. Dalībnieki dodas noteiktā skriešanas distancē, pēc kuras veikšanas ir jāveic 5 precīzi soda metieni. Ir dotas 10 metiena iespējas, kuru laikā jāiemet 5. Ja tas neizdodas, dalībniekam jādodas soda aplī vai apļos, atkarībā no tā, cik metieni netika realizēti. Sacensības var veidot individuāli, komandās, arī skriešanas distances un soda apļu garumu, tā pat arī soda metienu skaitu var noteikt dažādu. Soda metienu vietā var piedāvāt mest arī pustālos un tālos metienus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: