Ventspilnieks Mareks Mitens pēc lieliskās sezonas Ziemeļamerikas Hokeja līgā nopelnīja uzaicinājumu uz Leiksuperioras Universitātes komandu Lakers, kas spēlē ASV studentu čempionāta spēcīgākajā divīzijā.

Pagājušajā sezonā Marekam Mitenam izdevās ne vien personīgi sakrāt labu statistiku, bet arī tikt pie visas līgas (NAHL) rekorda. Sezonas laikā viņš tika pie 31 uzvaras, turklāt 11 mačos nosargājot savus vārtus neskartus, kas ir jauns līgas rekords. Nav brīnums, ka Marekam bija arī augstākais atvairīto metienu procents NAHL, bet oktobrī un novembrī viņš arī izpelnījās labākā vārtsarga balvu. Vienīgais, kā pietrūka tiešām lieliskai sezonai, bija tituls – viņa komanda Rebels (Astona) bija labākā regulārajā sezonā, taču uzvarēt visā čempionātā tomēr nespēja. Komanda tika līdz finālam, bet tajā piedzīvoja zaudējumu ar 0:3, Mitenam atvairot 20 no 22 metieniem (pēdējā ripa lidoja tukšos vārtos).

Jau izslēgšanas spēļu laikā kļuva zināms, ka ventspilnieks nākamajā sezonā pārcelsies uz Amerikas studentu čempionāta NCAA 1. divīzijas komandu Lakers no Leiksuperioras Universitātes. Jāpiebilst, ka NAHL ir pēc spēka otrā junioru līga ASV un pārejas uz studentu 1. divīziju nenotiek nemaz tik bieži, tā ka tā tiešām ir nopietna atzinība. Mareks kādu laiku jau atrodas ASV un iejūtas jaunajos apstākļos: «Sanāca ierasties nedēļu vēlāk, nekā bija paredzēts, taču nekādu problēmu nav bijis. Komandas biedri ir atsaucīgi, tā ka jūtos šeit diezgan labi. Gan pilsēta, gan skola ir salīdzinoši mazas, bet man tas pat patīk, jo var koncentrēties tikai uz hokeju un skolu. Nav nekādu blakusapstākļu, kas var traucēt.» Ventspilnieks atzīst, ka jaunajā komandā būs pamatīgi jācīnās par savu vietu, jo vārtsargu konkurence solās būt tiešām liela. Lakers rindās tādi šobrīd ir četri, turklāt divi jau ar pieredzi NCAA. «Vieta komandā jau nevienam nav garantēta. Ar treneri var izrunāt daudz ko, bet būs vien pašam viss jāpierāda laukumā. Protams, centīšos, lai regulāri tiktu pie spēlēšanas. Tas, ka konkurence ir tik liela, mani nevis biedē, bet tieši motivē.»

Nedaudz neierasti esot tas, ka pirms jaunās sezonas paredzētas tikai divas pārbaudes spēles. NCAA čempionāts Lakers un Mitenam sāksies 6. un 7. oktobrī, kad savā laukumā un izbraukumā būs jātiekas ar Ziemeļmičiganas Universitātes Wildcats. «Lai gan pagājusī sezonā nebija ļoti veiksmīga, tiek runāts tikai par to, ka jāuzvar NCAA čempionātā. Taču domāt tikai par hokeju nevar, jo svarīgas ir arī studijas. Jau kopš pirmās dienas treneris stāsta, ka mācību rezultāti arī ir ļoti svarīgi – ja nemācīsies, arī hokeju nespēlēsi,» stāsta Mareks, kurš par savu studiju virzienu izvēlējies starptautisko biznesu un biznesa administrāciju. Pagājušajā sezonā Lakers savā WCHA konferencē, kurā ir desmit komandas, regulārajā sezonā ieņēma septīto vietu. Komanda tika līdz ceturtdaļfinālam, kurā piekāpās nākamajiem konferences čempioniem – Michigan Tech spēlētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    keda 28.09.2017, 17:33:10

    Lai veicas un izaug tiešām labs vārtsargs!

  • 0
    karlito 28.09.2017, 21:29:02

    Veiksmi.Varbūt Ventspilij pēc gadiem 3,būs savs NHL spēlētājs!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: