Pirmdien, 9. oktobrī plkst. 19 Pārventas bibliotēkā notiks Ventspils kamermūzikas dienu ieskaņas koncerts "Vecpilsētas šūbertiāde", kurā būs dzirdamas iemīļotas un mazdzirdētas Franča Šūberta solodziesmas un dueti, bet visam noslēgumā – Pirmais klaviertrio.

Dziedās Gunta Gelgote un Jānis Kurševs, spēlēs Sandis Šteinbergs, Ēriks Kiršfelds un Herta Hansena, stāstīs Orests Silabriedis.

Šūbertiāde ir īpašs koncerta paveids, kas atgādinās par 19. gadsimta sākumā Vīnē notikušajām vakarēšanām Franča Šūberta draugu lokā. Šādas muzikālas sanākšanas notika apmēram reizi nedēļā kādā pietiekami lielā un viesmīlīgā dzīvoklī.

Koncerta pirmajā daļā skanēs dziesmas, ko dziedās soprāns Gunta Gelgote un tenors Jānis Kurševs, pie klavierēm būs Herta Hansena. Mūziķi izvēlējušies dziesmas, ko Šūberts komponējis vecumā no 18 līdz 28 gadiem, vairāku dziesmu tekstu autori ir Gēte, Rikerts un Šlēgelis.

Koncerta otrajā daļā – Franča Šūberta Pirmais klaviertrio. Tas komponēts, visticamāk, priekšpēdējā Šūberta dzīves gadā. Dzīves laikā Šūberts pats nedzirdēja šī trio publisku atskaņojumu, opuss nāca klajā astoņus gadus pēc autora nāves.

Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: