Ventspils bokseris Nikolajs Grišuņins profesionālajā ringā aizvadījis pirmo astoņu raundu cīņu, kurā iniciatīva piederēja te vienam, te otram sportistam, tomēr galu galā tika fiksēts neizšķirts.

Cīņa notika lielajā boksa vakarā Arēnā Rīga, kura galvenais notikums bija Maira Brieža WBC čempiona titula aizstāvēšanas cīņa pret kubieti Maiku Peresu. Grišuņinam pretī stājās par diviem gadiem jaunākais, taču profesionālajā ringā nedaudz pieredzējušākais Krievijas bokseris Aleksandrs Kubičs. Grišuņins profesionālajā boksā debitēja pērn, bet Kubičam pirmā cīņa notika jau 2012. gadā. Šajā laikā viņš aizvadījis 15 cīņas, no kurām uzvaru guvis desmit, tajā skaitā pēdējā pirms tikšanās ar Grišuņinu. Divas uzvaras izcīnītas ar nokautu. Eiropas medaļniekam olimpiskajā boksā Grišuņinam tā bija septītā cīņa profesionāļa statusā, bet iepriekšējās sešas bija beigušās ar ventspilnieka uzvaru. Nikolajam pirmo reizi bija jācīnās astoņi raundi, un tas solīja tiešām nopietnu pārbaudījumu, toties jau tobrīd labi aizpildītā arēna garantēja līdzjutēju atbalstu.

Abi bokseri cīņu sāka piesardzīgi, tomēr turpinājumā visai aktīvi meklēja iespējas uzbrukt. Ik pa laikam kāds no viņiem palaida garām kādu sāncenša sitienu (Nikolajam tika pārsists deguns), pa reizei abi atradās uz ringa grīdas, taču tiesnesis ne reizi nesāka atskaiti. Septītā raunda beigās Kubiča sitiens ķēra Grišuņinu, taču tūlīt sekoja gongs, kas pārtrauca Krievijas boksera uzbrukumu. Cīņas izskaņā aktīvāks bija ventspilnieks, taču, kā atzīst pats bokseris, viņam bija sajūta, ka par uzvarētāju pasludinās Kubiču: «Tā noteikti nebija mana labākā cīņa, tāpēc bija sajūta, ka esmu zaudējis. Sākumā palaidu garām dažus sitienus, kam noteikti tā nebija jānotiek, un varbūt tieši tas izsita no līdzsvara. Pretinieks bija man neērts, arī pieredze profesionālajā boksā viņam ir lielāka, taču cīņa arī parādīja, cik svarīgi ir pieturēties pie plāna.» Tiesneši galu galā tomēr nepiešķīra uzvaru nevienam no bokseriem, pasludinot, ka cīņa noslēgusies neizšķirti. Tas bija ne tikai vienīgais neizšķirts šajā boksa vakarā, bet ir arī pirmais gan Kubičam, gan Grišuņinam.

Nikolajs spriež, ka šī bijusi viņa līdz šim smagākā cīņa, jo neērts bijis pretinieka boksēšanas stils un pirmo reizi vajadzējis cīnīties astoņus raundus: «Līdz šim man bijušas četru raundu cīņas, amatieros vispār bija tikai trīs raundi, tā ka šis bija kaut kas pilnīgi jauns un daudz nopietnāks. Protams, gribēju cīņu noslēgt ātrāk un doties uz ģērbtuvēm, bet ne vienmēr tas izdodas. Taču tā būs arī laba mācība nākotnei, jo pieļautās kļūdas jālabo un turpmāk tās nedrīkst pieļaut.» Ringā nācās doties arī visai kupla līdzjutēju pūļa priekšā, kas reizē bija gan patīkami, gan satraucoši, jo tā bija arī papildu atbildība.

Tagad laiks atpūsties, atjaunot spēkus, analizēt aizvadīto cīņu un gatavoties nākamajai, kas varētu notikt janvārī,

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -8
    i 04.10.2017, 18:45:52

    Vēlu turpmākus panākumus!
    Viss uz Tevis paša pleciem...
    Cīnies un tiksi novērtēts ;)

  • -1
    asd. 04.10.2017, 19:21:32

    Nez,kā tad ar kriminālajām aktivitātēm?Vai būtu labojies?
    http://www.db.lv/citas-zinas/fk-ventspils-futbolistu-lieta-apsudzetos-pret-drosibas-naudu-atbrivos-no-apcietinajuma-243066?from_mobile
    https://www.liepajniekiem.lv/zinas/kriminalzinas-negadijumi/sizets-gandriz-ka-no-gangsterfilmas-56650

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: