Veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa cigarešu nelikumīgu pārvietošanu, informēja VID.

Šā gada 23. septembrī, pārbaudot kādu kravas automašīnu pirms uzbraukšanas uz prāmja, kas kursē no Ventspils uz Zviedrijas pilsētu Nīneshamnu, muitas amatpersonas, kontrolē iesaistot arī muitas kinologu ar dienesta suni, atklāja, ka kabīnē esošajā vadītāja guļvietā, matračos un zem tiem noslēptas cigaretes. Automašīnu vadīja Lietuvas pilsonis. Kontroles rezultātā tika izņemtas 39 960 cigaretes "Marlboro" ar Lietuvas akcīzes markām.

Savukārt šā gada 9.septembrī Ventspils ostā uz prāmja uzbraucošo transportlīdzekļu kontroles gaitā kravas mikroautobusā, ko vadīja kāds Lietuvas pilsonis, muitas kinologs ar darba suni atklāja cigarešu slēptuvi, kas bija izveidota aizmugures durvīs. Slēptuvē atradās 20 000 cigarešu "Prince" bez akcīzes markām un 136 320 cigaretes "Winston" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Papildus tika izņemti arī 69 litri pašdarināta alkoholiskā dzēriena, kura paraugi nosūtīti ekspertīzes veikšanai uz muitas laboratoriju.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par ar akcīzes nodokli apliekamo preču pārvadāšanas noteikumu pārkāpšanu, kā arī par neatļautām darbībām ar muitošanai pakļautajām precēm uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās. Abos gadījumos lietu materiāli nodoti Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldei, kur uzsākti kriminālprocesi.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz 03.10.2017, 16:44:40

    Kas gan viņiem šūda daļas gar citu cigaretēm??? Lai pīpē tik paši savas un turpina izniekot valsts naudiņu, lasharas!

  • 0
    Novadnieks 04.10.2017, 10:44:35

    Neviens ne ar kādu kontrabandu nekrāmēsies,ja ar pie cenu politikas veidošanas valstī nebūtu kampēji un savas tautas mocītāji.Viņus absolūti neinteresē,vai parastais cilvēks var nopirkt to vai citu preci par saviem nožēlojamiem grašiem vai nevar.Jebkuras preces cenai oficiālā tirgū ir jābūt zemākai par kontrabandas preci,un viss būs kārtībā.Kāpēc cilvēku,pirms ieceļ amatā kā augstu amatpersonu,nepārbauda psihiatrs?
    Kārtējais idiotisms-OCTA būs vajadzīga vienalga,vai TU brauc ar autiņu vai nē.Tas taču nav pieskaitāmu cilvēku lēmums.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: