FIBA Pasaules tūres posmā 3x3 basketbolā, kas risinājās Ungārijā, labu punktu ražu izdevās savākt Latvijas komandai ar ventspilnieku Kārli Lasmani sastāvā, tiesa, aizspēlēties līdz finālam šoreiz nesanāca.

Apakšgrupu turnīrā ar 22:8 pārliecinoši tika uzveikta Ukrainas Zaporizhzhya, bet izšķirošajā mačā par pirmo vietu ar 14:13 arī Slovēnijas Kranj. Līdz ar to izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā pretī nāca Monako komanda, bet Kranj bija jātiekas ar pasaules ranga labāko komandu Novi Sad Al Wahda no Serbijas. Ceturtdaļfināls latviešiem bija ļoti smags, jo uzvarētāju nācās noskaidrot papildlaikā, kas bija veiksmīgāks mūsējiem – 22:20. Pusfinālā pretī nāca slovēņu komanda Ljubljana, kas ilgu laiku turējās vadībā, bet mača izskaņā arī prata izraut uzvaru ar 21:20, pieliekot punktu Latvijas komandas dalībai turnīrā.

FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūrē šosezon tiks aizvadīti vēl divi posmi, pēc kuriem tiks noteiktas komandas, kas 21. un 22. oktobrī startēs finālā Pekinā. Šādu iespēju sev garantē posmu uzvarētājas, kā arī ranga labākās 12 komandas. Latvijas komanda pašreiz ieņem septīto vietu un praktiski jau ir nodrošinājusi ceļazīmi uz Ķīnu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: