Otrdien, 5.septembrī, plkst.12.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā atklās Aivara Lāča fotoizstādi “Mani bērni un citi zvēri”.

Aivars Lācis (1954) ar fotografēšanu nodarbojas tieši 50 gadus. Pirmās bildītes – „miglenītes” tapa vēl skolas laikos. 38 gadus strādājis Latvijas Neredzīgo bibliotēkā. Šajā laikā dokumentējis desmitiem bibliotēkas pasākumus. Viņa foto arhīvā glabājas arī neskaitāmi bibliotēkas darbinieku un diktoru – audiogrāmatu ielasītāju portreti.

Gandrīz 20 gadus, no 1982.gada, strādājis par ārštata fotogrāfu Latvijas Neredzīgo biedrības žurnālā ROSME. Neilgu laiku sadarbojies arī ar žurnāliem DRAUGS un ZINTNIEKS.

Plašākai publikas apskatei savus darbus Aivars Lācis pirmo reizi izstādījis 2015. gadā Neredzīgo bibliotēkā un RCB filiālbibliotēkā AVOTS. Šogad jūlijā Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Ventspils filiālbibliotēkā bija apskatāma viņa fotoizstāde “Mani bērni un citi zvēri”.

„Protams, nav iespējams salīdzināt fotografēšanu toreiz un tagad. Tagad visi „knipsē” ar mobilajiem uz nebēdu. Kadrus neviens vairāk neskaita... Toreiz, jā..., bet par to pastāstīšu, kad tiksimies.” aicina Aivars Lācis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: