Mācību gada ievada sanāksmē, kas norisinājās pirmsskolas izglītības iestādē Zīlīte, tikās Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji un vietnieki izglītības jomā.

Viens no galvenajiem šī gada uzdevumiem pirmsskolās ir Brīvdabas pedagoģijas pamatprincipu izmantošana mācību procesā, veicinot izpratni par veselīgu dzīvesveidu. Pirmsskolas izglītības iestādes Zīlīte vadītāja Zinta Pāvilsone bija sagatavojusi izcilu paraugstundu – svaigi spiestas sulas un aktivitātes svaigā gaisā, šoreiz iesaistot visu pirmsskolas iestāžu vadības komandas. Līdzīgi pasākumi bērnudārza audzēkņiem norit arī ikdienā.

Sanāksmē tika apspriesti tuvāki un tālāki plāni, kā arī saplānotas turpmākās metodiskā darba sanāksmes visam mācību gadam. Sanāksmēs iestāžu pedagogi savā starpā dalās pieredzē un prezentē labās prakses piemērus. Katru gadu oktobris un aprīlis ir Atvērto durvju mēneši, kad vecāki aktīvāk iesaistās iestādes darbā, tādējādi vairāk iepazīstot savu bērnu ikdienu pirmsskolas izglītības iestādēs. Izglītības pārvaldes pirmsskolas metodiķe Sandra Gūtmane rosina arī turpmāk iedrošināt vecākus sadarboties, lai veicinātu bērnu veiksmīgu izaugsmi.

Pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji un vietnieki izglītības jomā atzinīgi novērtē kopā sanākšanas pasākumus, jo katra sanāksme ir citā iestādē – tā ir iespēja apmeklēt citus bērnudārzus un gūt jaunas idejas metodiskajam darbam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: