«Par mērķi FIBA Izaicinājuma kausā uzstādām iekļūšanu ceturtdaļfinālā, jo neuzvaramu komandu mūsu grupā otrās kārtas spēlēs nav,» tāds ir BK Ventspils ģenerālmenedžera Mārtiņa Rībena viedoklis.

«Lai vai kā, bet FIBA Izaicinājuma kausā vājas komandas nespēlē, kur nu vēl otrās kārtas grupu turnīrā,» piebilst Rībens. Mārtiņš arī uzsver, ka var jau komandas vērtēt uz papīra, likt spēka reitingus, bet viss tāpat izšķirsies uz laukuma. «Komandas ir neprognozējamas, bet neviena no tām nav neuzvarama. Kā mērķi noteikti uzstādām izkļūšanu no grupas un iekļūšanu ceturtdaļfinālā,» komandas uzdevumus ieskicē Rībens.

Ventas Balss jau ziņoja par BK Ventspils uzvaru ar 99:62 pār Haifas Maccabi, kas ļāva iegūt pirmo vietu B grupā un kvalificēties otrās kārtas spēlēm. Mūsu basketbolisti otrajā kārtā iekļauti K grupā, kur spēkosies ar Francijas BCM Gravelines Dunkerque (2. vieta A grupā), Portugāles Benfica (2. vieta C grupā) un zviedru Norčepingas Dolphins (D grupas uzvarētāji). Vislabāk no šiem pretiniekiem mums ir zināms Dolphins, kurš arī spēlē Baltijas Basketbola līgā (BBL). Šosezon mūsējie jau reizi BBL ietvaros ir tikušies ar zviedru klubu, mājās uzvarot tos ar 68:79.

Tomēr ziemeļu kaimiņus mēs nevaram nenovērtēt, jo, neskatoties uz samērā spēcīgo grupu – beļģu Liege, Izraēlas Barak Netanya un turku Turk Telecom –, Dolphins nospēlēja pārliecinoši, izcīnot uzvaras četrās spēlēs, tajā skaitā uzvarot pēdējās trijās. BCM Gravelines savā apakšgrupā tika pie trīs uzvarām, ceļazīmi uz otro kārtu nodrošinot tikai pēdējā kārtā, savā laukumā apspēlējot ungāru Szolnoki. Savukārt Benfica pietika arī ar trīs uzvarām, pie tam tās visas tika gūtas savā laukumā, bet izbraukumā tika piedzīvoti pārliecinoši zaudējumi. Pirmo otrās kārtas spēli BK Ventspils aizvadīs 2011. gada 18. janvārī, kad mājās uzņems Benfica vienību.

Par iespējamiem papildinājumiem kluba rindās Mārtiņš Rībens neko konkrētu vēl nevarēja pateikt: «Šobrīd par konkrētiem papildinājumiem vēl nevaram runāt, bet pie tā strādājam, jo rūpīgi jāizskata un jāizvērtē katrs kandidāts, pirms pieņemt kādu konkrētu lēmumu.»

Artūrs Strēlnieks atzina, ka visas komandas ir uzvaramas un ar visām var cīnīties: «Mērķis noteikti ir tikšana nākošajā kārtā. Mēs tikai tagad sākam pa īstam atrast savu spēli, bet noteikti vēl ir kur pielikt. Panākuma pamatā noteikti ir komandas darbs gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Ja spēlētāji atdod visus spēkus, tad rezultāts ir acīmredzams. Sastāvs mums ir labs, tāpēc par papildinājumiem neko nezinu, tas ir jāprasa trenerim.»

Savukārt Artūrs Bērziņš atklāja, ka klubs spēlētājiem nekādus konkrētus mērķus nav uzstādījis: «Mēs paši saprotam, ka mums ir labas iespējas iekļūt divu labāko komandu skaitā, kuras kvalificējās nākošajai kārtai. Iespējas ir, tās tikai jāprot izmantot. Jā, šosezon uzvarējām zviedru Dolphins, bet viņiem nespēlēja divi vadošie spēlētāji, tāpēc domāju, ka vieglas pastaigas mūs noteikti negaida.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: