Nostājoties uz gadu mijas sliekšņa, cilvēki apņemas Jaunajā gadā dzīvot labāk un sola sev atteikties no kaitīgiem ieradumiem. Dažiem izdodas, dažiem – tikai uz brīdi.

Domnieks Guntis Blumbergs apņēmies Jaunajā gadā vairāk pievērsties savai veselībai un ik rītu uzsākt ar 20 -25 minūšu vingrošanu uz trenažiera. Šovasar Blumbergs sācis nūjot, bet vasaras karstums labi uzsākto pārtraucis. Šogad deputāts apņēmies būt stingrāks raksturā, un jau tagad telefonā uzstādījis atgādinājumu par vingrošanu. Viņa paraugs ir kolēģis Aivars Lembergs, kurš ar sportiskām aktivitātēm uzsāk savu rītu jau gadiem.

3. vidusskolas direktore Vera Šengelija Jaunā gadā vēlas atbrīvoties no ieraduma darbam veltīt 12-16 stundas dienā, veltīt vairāk laika ģimenei un pašai sev. Viņa vēlas sakārtot savas domas un izturēties pret visiem cilvēkiem toleranti, pieņemt katru tādu, kāds viņš ir. 

Zemnieks Andris Krūmiņš uzskata, ka katru dienu un katru stundu jāsāk ar apņemšanos būt labākiem, mīļākiem, skaistākiem, foršākiem. Nevajag kautrēties otram pateikt:«Es tevi mīlu! Tu labi izskaties!», un novēlēt otram jauku dienu. Visiem, visiem Krūmiņš Jaunā gadā novēl veselību, pārticību un mīlestību. Taču to, ko nākamajā gadā apņēmies pats, zemnieks neatklāj, negribot lielīties.      

Māksliniece Mārīte Kluša nākamajā gadā atzīmēs 60 gadu jubileju. Šim jaukajam notikumam par godu maija beigās paredzēta personālizstāde Madonā un atbildīga izstāde Rīgā. Nākamgad būs arī mākslinieces Klušas studijas 20 gadu jubileja, un oktobrī plānota liela izstāde teātra namā Jūras vārti. Tāpēc nākamajā gadā māksliniecei būs ļoti, ļoti daudz jāstrādā, viņa to apņēmusies darīt, lūdzot, lai Dievs dod veselību un izturību.   

Psiholoģe Ilva Ivaska uzskata, ka vienmēr ir labi, ja cilvēks apņēmies uzsākt ko labu. Gadu mija ir laiks, kad viens cikls noslēdzas un sākas jauns, tāpēc daudziem tas saistās ar jaunas dzīves sākumu. Arī Ilvai pašai ir savas Jaunā gada apņemšanās. Viņa vēlētos nākamajā gadā mazāk strādāt, vairāk laika veltīt saviem mīļajiem cilvēkiem un vairāk iepriecināt sevi. Psiholoģe atgādina, ka kaut ko jaunu gan var uzsākt jebkurā brīdī. Ikdienā viņa bieži rosina klientus kaut ko mainīt savā dzīvē jau ar rītdienu. Cilvēkiem nereti ir vēlēšanās mainīties, bet pietrūkst gribasspēka. Nereti cilvēks neprot izplānot savu laiku, lai apņemšanos realizētu. Lai vēlāk pašam nebūtu vilšanās un neveiksminieka izjūtas, labāk neizvirzīt sev pārāk lielus un grūti izpildāmus uzdevumus, bet sākt ar maziem mērķīšiem, pamazītiņām. Lai visiem izdodas Jaunā gadā uzsākt ko labu! 

Populārākie solījumi:

Samazināšu svaru

Atmetīšu smēķēšanu

Atmetīšu dzeršanu

No rītiem vingrošu

Regulāri apmeklēšu sporta zāli

Vairāk strādāšu

Mazāk strādāšu

Vairāk pelnīšu

Vairāk smaidīšu

Veltīšu laiku ģimenei un sev

Lasīšu grāmatas

Avots: VB pētījums  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: