Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā šodien tika atklātas rekonstruētās 3. stāva nodaļas.

Apskati foto!

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu rekonstruētas ginekoloģijas nodaļa, acu slimību nodaļa, ausu, kakla un deguna slimību nodaļa, kā arī slimnīcas centrālā instrumentu sterilizācijas nodaļa.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalīsies veselības ministrs Juris Bārzdiņš, Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas vadība, kā arī būvnieki, projektētāji un citi sadarbības partneri un viesi.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece uzsver, ka līdz ar 3.stāva nodaļu rekonstrukciju, slimnīcā ir noslēgusies pilnīgi visu nodaļu rekonstrukcija, kas notika 10 gadu garumā. Īpaši intensīvi šie darbi notika pēdējo trīs gadu laikā, pateicoties piesaistītajiem ES līdzekļiem un pilsētas domes finansiālajam atbalstam. Trīs gados uzbūvēts jaunais slimnīcas korpuss, rekonstruēts infekciju slimību un paliatīvās nodaļas korpuss, uzņemšanas nodaļa, bērnu nodaļa un visbeidzot 3.stāva nodaļas.

„Līdz ar to, visas slimnīcas nodaļas ir izremontētas un visi pacienti, kas nonāks slimnīcā, tiks ārstēti mūsdienu prasībām atbilstošās telpās. Tāpat ērtus darba apstākļus ieguvis medicīniskais personāls,” saka E.Siliniece.

Pateicoties rekonstrukcijai, tagad katrā 3.stāva nodaļas palātā ir savs sanitārais mezgls, kā arī personāla izsaukšanas poga un pieslēguma vietas skābekļa un saspiestā gaisa padevei. Ginekoloģijas nodaļas pacienti atradīsies atsevišķā korpusa daļā, bet acu slimību, kā arī ausu, kakla un deguna slimību pacienti atradīsies citā daļā. Kopumā nodaļās būs divi māsu posteņi. Bet acu slimību nodaļai būs jauna operāciju zāle. Nodaļas ir aprīkotas ar jaunu medicīnas aprīkojumu un iekārtām. Tāpat ar jaunām iekārtām modernizēta sterilizācijas nodaļa, lai centralizēti veiktu slimnīcas medicīnas materiālu un instrumentu sterilizāciju.

Šajā stāvā tiks izvietoti arī ambulatorie kabineti ginekologam, acu ārstam, ORL speciālistam, kā arī būs fizikālās medicīnas procedūru telpa. Visi kabineti tiks aprīkoti ar mūsdienīgām medicīnas tehnoloģijām, ar kurām strādās vadošie Ventspils speciālisti – Dr. Brencēns, Dr. Straupmanis, Dr. Ošiņš, Dr. Porniece un citi augsti kvalificēti slimnīcas speciālisti.

Jāpiezīmē, ka Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca ir vienīgā Kurzemē, kur diennakts neatliekamo palīdzību sniedz dežūrējošais operējošais acu ārsts un ausu, kakla un deguna ārsts.


Projekta īstenošanai 85% finansējumu nodrošina ES Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 13,21 % valsts budžets un 1,79 % Ventspils pilsētas pašvaldība. Nodaļu rekonstrukciju veica SIA “Vindbūvserviss”, bet projektu izstrādāja SIA „Ventprojekts”.


Pateicoties projekta īstenošanai slimnīca spēs uzlabot Ventspils un Ziemeļkurzemes pacientu medicīnisko aprūpi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: