Ukrainas pilsētā Koveļā norisinājās Eiropas NE čempionāta posms motokrosā 65 un 85 cc jauniešu klasēs, kā arī jaudīgāko braucamo - Open klasē .

Motokluba Rodeo jaunie sportisti uzrādīja atzīstamu sniegumu smagajā Koveļas mototrasē, kura bija bagāta ar iespaidīgiem lēcieniem, ātru un smilšainu segumu, bet mūsējiem neierasto karstumu +33C sacensību fināla dienā.

Jau sestdien 20 minūšu garajā kvalifikācijas braucienā Kristers Drevinskis pierādīja, ka ir viens no pretendentiem uz goda pjedestāla Open klasē, ierindojoties 2.vietā. Svētdien pirmajā finālbraucienā Kristeram izdevās veiksmīgs starts un pēc pirmā apļa bija iekārtojies otrajā pozīcijā, pēc tam veica vairākus apdzīšanas manevrus, kas ļāva izvirzīties vadībā, taču 25 minūtē karstā saule un izsistā trase bija fiziski nokausējusi mūsu sportistu un pēdējos četros apļos nācās piekāpties vietējam Ukraiņu motobraucējam Dmitro Ašmanovam.

Otrais brauciens Kristeram iesākās ne tik veiksmīgs un braucot ceturtajā vietā, kādā no trases līkumiem tika piedzīvots arī kritiens, kas garajā 30 minūšu braucienā pārstrīpoja cerību pietuvināties un uzsākt cīņu par pirmo trijnieku braucienā. Divu braucienu summā tika izcīnīta godpilnā 3.vieta posma kopvērtējumā. Jāatzīmē, ka 19 gadus jaunajam Drevinskim ši bija pirmā reize, jeb ugunskristības piedalīties Eiropas čempionātā ar jaudīgo MX1 klases motociklu.

85 kubikcentimetru klasē 12 gadīgais Aleksis Araids arī pirmo reizi stājās uz starta Eiropas ziemeļaustrumu zonas sacensībās, kas debijas reizē Aleksim 20 sportistu konkurencē kopvērtējumā ļāva sasniegt 13.rezultātu un vērtīgu pieredzi.

Kristers Janbergs startējot 65cc klasē pārsteidza visus, jo Ukrainā nebūt neieradās, kā viens no sacensību favorītiem, jo bija ieradušies spēcīgākie Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas un vietējie sportisti, mērķis bija iekļūt  labāko desmitniekā posma kopvērtējumā. Spraigās un neprognozējamās cīņās trasē, precīza braukšana un lēcienu izpildījums bija tie „ieroči”, kas Kristeram pirmajā braucienā no 6 vietas pirmajā aplī, finiša līniju ļava sasniegt 4.pozīcijā. Viss izdevās arī otrajā braucienā, kaut arī tika piedzīvots kritiens, Janbergs izcīnīja trešo vietu braucienā un arī posma kopvērtējumā - 3.vieta divu braucienu summā. Kā pēc sacensībām atzina pats mazais sportists, tad Koveļas trase viņam „garšoja” un nākamgad labprāt atgrieztos vēl, jo lielais skatītāju atbasts trases malā un apbalvošanas ceremonijā bija labs stimuls parādīt sevi no labākās puses.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: