Pilsētas čempionāts basketbolā arī šajā sezonā noslēdzies ar Baltijas ekspreša basketbolistu uzvaru, kas spraigā finālspēlē pieveica ZK Grifs komandu 72:68.

Dažādu iemeslu dēļ ZK Grifs finālmačam varēja pieteikt vien astoņus spēlētājus, bet lielāks spēles laiks tika septiņiem, turklāt Mārtiņam Aunam nācās spēlēt gandrīz bez atpūtas, nepilnas 39 minūtes. Neskatoties uz to, grifiem bija pa spēkam uzturēt mača intrigu līdz pēdējām sekundēm un par reāli pretendēt uz uzvaru.

Lielāko daļu pirmās ceturtdaļas vadībā turējās tieši ZK Grifs, bet Baltijas ekspresis tika priekšā vien pēdējās sekundēs un otrās ceturtdaļas sākumā arī attālinājās. Akseļa Vairoga trenētie grifi nedaudz iepauzēja un tad īsā laikā tika pie sešu punktu pārsvara 33:27, taču puslaika beigās spēka nepietika. Pēdējos 11 punktus tajā guva ekspreši, noslēdzot puslaiku savā labā 38:33.

Līdzīgi risinājās arī otrais puslaiks – grifi, prātīgi izspēlējot savus uzbrukumus, un labi liekot lietā zonas aizsardzību, prata ne tikai turēt līdzi, bet arī laiku pa laikam izvirzīties vadībā. Savukārt Baltijas ekspresis aktīvi rotēja sastāvu, noteikti saglabājot vairāk spēka, toties tālmetieni nekrita un ne vienmēr zonu izdevās uzlauzt arī ar caurgājieniem. Pirms pēdējās ceturtdaļas viņi gan bija vadībā 56:54, tajā izdevās arī lielāki izrāveni, taču mača izskaņā itrigas netrūka. Sākoties pēdējai minūtei, no tālās distances trāpīja Viesturs Kohs, bet tūlīt ar to pašu atbildēja Auns – 70:68 eksprešiem. ZK Grifs bija divas iespējas izlīdzināt rezultātu, taču bumba nekrita grozā ne no tuvas distances, ne soda metienu līnijas. Laikam jau bija iztērēts pārāk daudz spēku... Septiņas sekundes līdz mača beigām Klāvs Šilbergs trāpīja abus savus soda metienus, kas nozīmēja, ka sāncenšiem vienkārši vairs nepietiek laika, lai atspēlētos – Baltijas ekspresis svinēja uzvaru 72:68, tiekot pie kārtējā pilsētās čempionu titulu, bet šo komandu divcīņā uzvarot otro reizi pēc kārta (Grifa rēķinā uzvaras pirmajos trīs finālos).

Uzvarētāju labā 21 punktus Koha, bet 14 guva Dāvis Čoders, kurš arī tika atzīts par fināla vērtīgāko spēlētāju. Grifiem 22 punkti un 16 (!) bumbas pie groziem Nikam Neverčikam, bet par punktu mazāk guva Auns.

Pirmo reizi pie pilsētas čempionāta medaļām tika Ventspils Tehnikuma komanda, kuru trenē MVP Dāvis Čoders, un kura bronzas finālā ar 60:53 pieveica Brīvostas pārvaldi. Interesanti, ka studenti pirms tam pieveica arī citus tradicionālos bronzas finala dalībniekus Anzāģi/Popi. Bronzas finālā Vlada Mikuļska kontā 23 punkti un 11 atlēkušās bumbas, bet Brīvostas rindās ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Edgars Silarājs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: