BK Ventspils Čempionu līgas otrā apļa ievadā viesos piekāpās Vācijas klubu EWE Baskets 73:87. Uz šo maču ventspilnieki bija deušies desmit vīru sastāvā, bet spēlē piedalīties varēja vien astoņi, un komandas jaudas trūkums bija jūtams teju visa mača garumā.

Pirmā ceturtdaļa. Ventspilnieki spēli iesāka ar Dīnu, Kempbelu, Ati, Ziediņu un Zaķi. Pirmie pie punktiem tiek laukuma saimnieki, kad zem groza pavisam aizmirsts ir Kveilu, taču jau nākamajā uzbrukumā Ate atbild ar to pašu. Tiktāl līdzīgi, taču, kad nospēlētas 2:30 minūtes un kad trejaci iemet Krāmers, esam jau nepatīkamos mīnusos – 2:9. Labākās zāles pret visu laukumā notiekošo ir Kārļa Muižnieka pieprasītais minūtes pārtraukums. Lai arī pašiem izdodas realizēt tālmetienu (Ate), aizsardzība joprojām ir slinka un vēl vieni trīs punkti mūsējo grozā. Nākamajā uzbrukumā tas pats, un nav nospēlētas pat četras minūtes, kad mīnusi sasnieguši jau apaļu desmitnieku (5:15). Pie pretinieku groza joprojām esam nevarīgi un tikpat pieticīgi arī aizsardzībā. Pēc nospēlētām 5:18 minūtēm rezultāts kļūst pagalam nepieklājīgs – 5:21!  

Vienīgais, kurš draudzējas ar pretinieku grozu, ir Ate, kuram iekrīt vēl viens trejacis (8:21). Pāris labas darbības aizsardzībā un pie pirmajiem punktiem tiek arī kāds cits spēlētājs – Šķēles trīspunktnieks (11:21) liek mājiniekiem pieprasīt minūtes pārtraukumu. Vāciešiem izdodas sakārtot uz brīdi iebuksējušo savu aizsardzības mehānismu, bet uzbrukumā līdz ceturtdaļas beigām paspēj atjaunot pieklājīgo pārsvaru. Ejot mazajā pārtraukumā -13 (13:26). Var jau vainot pretinieku augsto precizitāti metienos no spēles (2p – 6/8, 3p – 3/4), bet neviens taču nebija aizliedzis viesiem pieskatīt šos daudzos brīvos metienus….

Otrā ceturtdaļa. Nekas nemainījās arī otrajā ceturtdaļā. Vismaz pirmajās minūtēs noteikti nē, kad savs grozs tika atstāts novārtā, ātri vien ļaujot pretiniekam gūt četrus punktus, kuriem pretī tika likti vien divi (15:30). Tā arī līdz ceturtdaļas vidum notika mīdīšanās ap šo punktu starpību. Kādu brīdi izdevās tikt līdz -13, bet tūlīt pat -15 un tā vienu uzbrukumu pēc otra. Kaut kas pamainījās pēc Zaķa aktivitātēm piecu punktu izteiksmē trīs minūtes pirms puslaika beigām pietuvojoties līdz -11 (28:39). Diemžēl, taču tas bija tikai īslaicīgs izņēmums un kopējās bildes. Pāris reizes laukuma saimnieki aizspēlējās līdz jau piedzīvotajam 16 punktu pārsvaram, bet sākoties pēdējai minūtei arī 19 (32:51). Līdz puslaika beigām divus punktus paspējām atspēlēt, taču 34:51 pēc pusspēles ir krietni daudz.

Trešā ceturtdaļa. Spēli ventspilnieki atsāka ar Dīnu, Šķēli, Kempbelu, Žeļoni un Zaķi. Pusotra minūti rezultāts uz tablo netika traucēts līdz brīdim, kad tālmetiens iekrīt Šķēlem (37:51). Līdz nākamajam precīzajam metienam jāgaida savas pāris minūtes, kad trīs puntktus ar sodu gūst Žeļonis. Soda metiens netiek realizēts un arī starpība joprojām nav būtiski izkustējusies Ventspils virzienā (42:58). Vairākas reizes izdodas tikt līdz -14, taču vācieši ir spītīgi un tuvāk ventspilniekus nelaiž ne par mata tiesu. Līdz brīdim, kad divas minūtes pirms pārtraukuma Žeļonim izdodas iedankot, kad Ziediņam iekrīt tālmetiens un rezultāts vairs tik bezcerīgs nešķiet (53:62). Diemžēl, bet mājinieku laikus paņemtais minūtes pārtraukums dod vajadzīgo efektu un līdz pēdējam pārtraukuma viņiem izdodas atjaunot sev tīkamāko statustu (53:67).

Ceturtā ceturtdaļa. Spēles gaita neliecināja, ka ir iespējas uzvarēt šo maču, taču bija arī kāds cits uzdevums – ja zaudēt, tad zaudēt ar pēc iespējas mazāku punktu starpību. Turnīra tabula teic priekšā, ka mūsu apakšgrupā cīņa par izkļūšanu no grupas, visticamāk, ritēs līdz pat pēdējai spēļu dienai un, visticamāk, ka būs jāskaita gūtie un zaudētie punkti, Tieši tāpēc bija svarīgi izlikt visus spēkus, lai mājās pārvestu pēc iespējas mazāk mīnusu. Kad pēdējā ceturtdaļā bija nospēlētas vien 2:27 minūtes,  arī mazie mīnusi arvien vairāk attālinājās no komandas. Vāciešiem šo laika sprīdi izdodas vinnēt ar 7:2, bet kopējais deficīts pietuvojies diviem desmitiem (55:74). Kādu punktiņu izdevās atspēlēt, taču nez vai -14 (73:87) bija tas rezultāts, uz ko cerēja paši spēlētāji un treneri.

EWE Baskets - BK Ventspils 87:73 (26:13, 25:21, 16:19, 20:20)

EWE Baskets: Kveils 19, Pauldings 11, Masenā 11, Krēmers 11, Lokharts 9, De Zēvs 8, Švethelms 7, Vimbergs 5, Hujičs 3, Medrihs 3;

BK Ventspils: Šķēle 18, Kempbels 16, Žeļonis 14, Dīns 9, Ate 8, Zaķis 5, Ziediņš 3, Leimanis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: