Ventspils vispārizglītojošo skolu direktori, viņu vietnieki un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji devās pieredzas apmaiņas braucienā uz Rīgu, lai iepazītos ar darbu galvaspilsētas izglītības iestādēs.

Pieredzes apmaiņas semināru ievadā bija tikšanās ar Rīgas domes Izglītības pārvaldes priekšnieka - departamenta direktora vietnieku Ivara Balamovski un Signi Neimani, Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskais centrs (RIIMC) direktori, kas iepazīstināja ar galvaspilsētas izglītības iestāžu tīklu. Pēc šīs prezentācijas skolu direktori un viņu vietnieki viesojās kādā no Rīgas skolām, lai iepazītos ar skolas darbu, mācību metodēm, vēroja mācību stundas u.tml. Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas pārstāvji viesojās Rīgas Valsts 3. ģimnāzijā, Centra sākumskola – Rīgas 6. vidusskolā, 2. vidusskola – Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā, 3. vidusskola – Rīgas Klasiskā ģimnāzijā, 2. pamatskola – Rīgas Valda Avotiņa pamatskolā – attīstības centrā, 1. pamatskola – Rīgas Pļavnieku pamatskolā, Pārventas pamatskola – Mežciema pamatskolā, 4. vidusskola – Rīgas Angļu ģimnāzijā, 6. vidusskola un Vakara vidusskola – Rīgas 9. vakara (maiņu) vidusskolā, savukārt pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji viesojās Rīgas 13. pirmsskolas izglītības iestādē „Ābecītis”.

Kad viesošanās izglītības iestādēs noslēdzās, Ventspils skolu direktori, viņu vietnieki un pirmsskolas izglītības iestāžu dalībnieki tikās Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, lai dalītos iespaidos par dienā redzēto un uzzināto, lai pastāstītu pārējiem, kas šajā dienā iegūts vērtīgs, atzīstot, ka katrā no iestādēm gūtas noderīgas idejas turpmākajam darbam.

Dienas noslēgumā iedvesmojošu lekciju piedāvāja alpīnisma instruktors, kalnos kāpējs Kristaps Liepiņš, atgādinot, ka "bieži mēs domājam par to, ko mēs nevaram paveikt, kā mums nav, ko esam nokavējuši. Tomēr daudz būtiskāk būtu domāt, ko varam vēl paspēt izdarīt ar to, kas mums ir dots!"

2017. gada 18. janvārī plānots, ka šo Rīgas skolu pārstāvji viesosies Ventspils skolās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: