Trešo Čempionu līgas maču šovakar aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas viesos tiksies ar Turcijas klubu Ušak Sportif ar latviešu uzbruvēju Rolandu Freimani sastāvā.

Turki Eiropas kausa sezonu sāka ar diviem dramatiskiem zaudējumiem – vispirms viņi savā laukumā ar 62:64 piekāpās komandai Neptunas, bet pēc tam viesos ar 52:59 zaudēja PAOK, lai gan lielu daļu mača bija vadībā. Pēc otrās spēles Ušak galvenais treneris Ozans Bulkazs asi kritizēja tiesnešus, norādot, ka maču izšķīra viņu kļūdas un ka FIBA jātiek galā ar šo problēmu. Atliek cerēt, ka šādi izteikumi neietekmēs tiesāšanu mačā ar ventspilniekiem.

Turcijas čempionāta pirmajās spēlēs uzvaras un zaudējumi nākuši pamīšus, un tagad komandas rēķinā ir divas uzvaras un tikpat daudz zaudējumu, kas ļauj ieņemt devīto vietu 16 komandu konkurencē.

Čempionu līgā ar vidēji 6,3 punktiem un 3,3 atlēkušajām bumbām līdz šim izcēlies latviešu uzbrucējs Rolands Freimanis, bet labākais ar vidēji 16 punktiem mačā ir amerikānis Marks Lions. Interesanti, ka komandā spēlē arī amerikāņu uzbrucējs Derils Monro, kurš pagājušajā sezonā sagādāja ventspilniekiem daudz galvassāpju FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā, palīdzot uzvarēt komandai Maccabi Rishon.

Ventspilnieki uz Turciju devās bez nesen traumu guvušā Andreja Gražuļa, toties ar Kristapu Janičenoku aptverē, kurš aizvadītās nedēļas nogalē jau paguva atgriezties arī laukumā, pret Baronu nospēlējot nepilnas 12 minūtes, izmetot divus neprecīzus tālmetienus (viens bija arī precīzs, bet mirkli pirms tā tiesneši bija apturējuši spēli pārkāpuma dēļ) un savāca trīs atlēkušās bumbas. Pie veselības tikt joprojām gan neizdodas lietuvietim Edgaram Žeļonim, kas groza apakšu, protams, padara caurāku (bet viņiem ir Monro!), tomēr jācer, ka treneri būs atraduši optimālo spēles plānu ar spēlētājiem, kuri ir viņu rīcībā un tas strādās!

Mača sākums Ušakā pulksten 19 pēc Latvijas laika.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: