Izstādē piedalās Ventspilī un Ventspils novadā dzīvojošie un strādājošie māklsinieki ar 2016. gadā tapušiem darbiem. Izstādē skatāmi Ingrīdas Ģelzes Ozoliņas, Jāņa Kupča, Sarmītes Caunes, Laimdotas Junkaras, Vladimira Iļibajeva un daudzu citu darbi.

Māksliniece Ingrīda Ģelze-Ozoliņa: šoreiz būs dažādība

Izstādi veidojuši Ventspils pilsētā un novadā dzīvojoši mākslinieki.

– Jā. Cilvēki jau tomēr mūs pazīst. Arī šoreiz visi mākslinieki solījās piedalīties. Šī izstāde teātra namā Jūras vārti tika plānota jau šī gada sākumā, ar ieceri labākos darbus izstādīt arī Valmierā un Liepājā. Valmierā mūs gaidīs nākamā gada pavasarī, un izstādi plānots iekļaut arī popularitāti ieguvušajos Muzeju nakts pasākumos. Bet ar Liepāju mums ir sadarbība jau vairākus gadus – vienu gadu mēs braucam uz turieni, bet otru gadu liepājnieki brauc pie mums. Iesakņojusies tāda laba tradīcija. Liepājā izstāde būs apskatāma nākamā gada rudenī.

Vai esat jau izraudzījusies, kuri jūsu darbi būs apskatāmi šajā izstādē?

– Jāatzīst, ka neesmu gan vēl izšķīrusies. Līdz izstādei vēl ir laiks.

Kāds parasti ir process, kad jāizvēlas, kuri darbi būs izstādē?

– Visi sanes savus darbus, tos kopīgi apskatāmies, izliekam un kaut ko no darbiem arī noliekam nost. Ņemot vērā to, ko gada sākumā ar kolēģiem sapulcē runājām, domāju, šoreiz būs lielāka dažādība. Arī materiālos. Nebūs tikai gleznas vai grafikas. Būs arī tēlniecība. Bet es gribētu saglabāt intrigu, lai cilvēki paši atnāk un apskata.

Izstāde notiks Teātra namā Jūras vārti pirmdien, 7.novembrī, plkst. 18:00

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: