Sestdien, 5. novembrī, tiks svinīgi atklāti šogad rekonstruētie iekškvartāli Celtnieku ielā 2a/4/6/8a (plkst. 11) un Pētera ielā 4/Lielajā prospektā 47 (plkst. 12), kuros veikti būtiski labiekārtošanas darbi, tajā skaitā uzstādītas jaunas rotaļu un aktīvās atpūtas iekārtas.

Iekškvartālu svinīgajā atklāšanā piedalīsies to projektētāji un būvnieki, pašvaldības pārstāvji, kā arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Pasākumos būs arī muzikāli priekšnesumi, pasākumus vadīs Karlsons, ar kuru kopā mazākie apkārtnes iedzīvotāji varēs izmēģināt aizraujošas rotaļas jaunajās iekārtās.

Labiekārtošanas darbu ietvaros iekškvartālā Celtnieku ielā starp mājām 2a, 4, 6 un 8a izbūvēti jauni gājēju celiņi, brauktuves, kā arī autostāvvietas pie pirmsskolas izglītības iestādes Pasaka un aiz mājas Ugāles ielā 17. Tāpat iekškvartālā ierīkots jauns apgaismojums, uzstādīti soliņi, atkritumu urnas un velostatīvi. Aktīvās atpūtas cienītāju ērtībām izbūvēta vingrošanas iekārta, ko var izmantot arī pieaugušie, bet mazāko apkārtnē dzīvojošo ventspilnieku priekam izbūvētas jaunas rotaļu iekārtas, zem kurām ieklāts krāsains triecienabsorbējošs gumijas segums 269 m2 platībā.

Iekškvartāla rekonstrukciju veica SIA VIA, un labiekārtošanas projekta īstenošanā Ventspils pilsētas pašvaldība ieguldīja finansējumu teju 470 tūkst. eiro apmērā. Pašvaldība izsaka pateicību trīs māju (Ugāles ielā 13, 17, 19) iedzīvotājiem un māju pārvaldniekiem, kuri, lai vienlaikus ar pašvaldības labiekārtošanas projektu sakārtotu arī savu privatizēto teritoriju, piedalījās ar savu līdzfinansējumu kopumā 6142 eiro apmērā.

Iekškvartālā tika sakārtotas arī apakšzemes komunikācijas, pašvaldības SIA ŪDEKA ūdens un kanalizācijas tīklu pārbūvei kopā 215 m garumā ieguldot vairāk nekā 36 tūkst. eiro. 

Savukārt labiekārtošanas darbu ietvaros iekškvartālā starp Pētera ielu 4 un Lielo prospektu 47 izbūvēti jauni gājēju celiņi, ierīkots jauns apgaismojums un labiekārtotas apstādījumu zonas, uzstādīti soliņi, atkritumu urnas un velostatīvi. Šajā iekškvartālā izbūvētas rotaļu iekārtas ar moderno un drošo gumijas segumu 478 m2 platībā, bet sportiskā dzīvesveida piekritējiem uzstādīti vingrošanas stieņi.

Šī iekškvartāla rekonstrukciju veica SIA Ostas celtnieks, un lab­iekārtošanas projekta īstenošanā Ventspils pilsētas pašvaldība ieguldīja finansējumu vairāk nekā 200 tūkst. eiro apmērā.

Jau informēts, ka šogad Ventspilī notiek darbs pie četru iekšpagalmu pilsētas kreisajā krastā un piecu iekšpagalmu Pārventā labiekārtošanas projektiem, katrā krastā izbūvējot pa diviem jauniem bērnu rotaļu laukumiem. Paveicot iecerēto, kopā Ventspilī būs jau 36 rotaļu laukumi un 2 bērnu pilsētiņas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: