BK "Ventspils" basketbolisti piedzīvojuši otro zaudējumu FIBA Čempionu līgas turnīrā, pirmajā izbaukuma spēlē spraigā mača galotnē 69:74 piekāpjoties turku "Ušak Sportif" komandai, kurai tā bija pirmā uzvara.

Spēles rezultātu atklāja ventspilnieki, ar precīzu pustālo metienu izceļoties Mārim Ziediņam. Savu vārdu jau spēles pašā sākumā teica Rolands Freimanis, ar precīzu tālmetienu iegūstot 5:2 pārsvaru savai komandai. Abas komandas vairākkārt apmainījās ar precīziem tālmetieniem, neļaujot pretiniekiem atrauties. Iniciatīvu Ventspils komandas rindās uzņēmās leģionāri: Dīns, Kempbels, kā arī Aigars Šķēle. Tieši viņu sekmes uzbrukumā nodrošināja stabilāku sešu punktu pārsvaru, ko gan Laionss centās dzēst ar precīzu trejaci pašās spēles beigās. Pēc pirmā ceturkšņa rezultāts 23:19 viesu labā.

Otrā ceturtdaļa sākās ar tālmetienu krusu abos virzienos - precīzs bija Zaķis, taču aizsardzībā lielas problēmas sagādāja Šakils Makkisiks, kurš realizēja vairākus sarežģītus metienus no distances. Groza apakšā pārāks par saviem pretspēlētājiem bija Monro, kas lika Kārlim Muižniekam sasaukt komandas sapulci. Pēc tās ventspilniekiem izdevās nedaudz samazināt rezultāta starpību, precīziem esot Šķēlem, Mbodžam un Ziediņam, taču par sevi neļāva aizmirst atlētiskais Makkisiks - ar ātrumu apspēlējot Janičenoku, viņš efektīgi ietrieca bumbu grozā no augšas. Otrā laukuma galā ar to pašu atbildēja Čeiks Mbodžs, rezultātu pēc pirmā puslaika padarot 48:44 mājnieku labā.

Trešo ceturksni lieliski iesāka ļoti daudz spēlējošais Aigars Šķēle - no sākuma realizējis trīspunktnieku, Aigars bija precīzs arī no pustālās distances, viņam piebalsoja arī Ziediņš, un viesi jau atkal bija vadībā - 52:48. Nedaudz vēlāk neizšķirtu panāca Makkisiks un Monro, savukārt pārsvaru turku komandas rindās atguva Rolands Freimanis, kurš īsā laikā guva četrus punktus pēc kārtas.

Divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām zilās formās tērptie ventspilnieki atkal atguva vadību, Zaķim un Dīnam nekļūdoties no soda metienu līnijas. Pēdējā ceturtdaļas uzbrukumā pie pirmajiem trīs punktiem tika Rihards Lomažs. Pirms izšķirošajām desmit minūtēm rezultāts 61:57 Ventspils labā.

Pēdējo ceturtdaļu ar kļūdu uzbrukumā uzsāka Zaķis, kuru uzreiz ar kārtējo skaisto danku sodīja Makkisiks. Ar ceturto piegājienu precīzs no tālmetiena līnijas bija Kuksiks. Joprojām neizdevās neitralizēt Makkisiku - neskatoties uz kārtīgu Arta Ates pretestību, atlētiskais amerikānis spēja raidīt bumbu grozā. Pēc lieliskas saspēles ar Laionsu punktus guva Freimanis, nonākot punkta attālumā no pretinieka - 65:66.

Ventspilij neizdevās tikt pie brīviem metieniem uzbrukumā, savākt atlēkušās bumbas pie sava groza, un, galu galā trīs punktus guva Kandans, atjaunojot "Muratbey Sportif'' minimālu vadību. Svarīgi bija nosargāt grozu neskartu un gūt punktus pašiem, taču no izcilām pozīcijām kļūdījās Šķēle un Kuksiks. Mbodžs ar precīzu soda metienu atgrieza neizšķirtu, taču Demirels atbildēja ar trejaci.

Demirels bija precīzs vēlreiz, iegūstot savai komandai jau piecu punktu pārsvaru. Nākamajā auta izspēlē kļūdījās Dīns, un lai arī ar kļūdu atbildēja arī mājinieki, punktus mūsējiem gūt vairs neizdevās. Piedzīvots zaudējums ar rezultātu 69:74.

Ventspils'' - Muratbey Sportif Ušaka 69:74 (23:19, 44:48, 61:57, 69:74)

Ventspils: Šķēle 13 (7ab), Ziediņš 12, Mbodžs 11 (2bm), Zaķis 11(8ab), Dīns 8 (7rp), Kempbels 6, Kuksiks 5, Lomažs 3, Ate, Janičenoks; Leimanis

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    karlito 02.11.2016, 21:35:22

    Nav komandai līdera,kurš izšķirošos brīžos varētu ņemt spēli uz sevis..Kuksiks -snaiperis? nedomāju gan!Ļoti vāja spēles galotne.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: