Spraigās un aizraujošās cīņās aizvadīts Superkausa seriāla finālposms, kurā komandu vērtējumā otrajā vietā ierindojās motokluba Rodeo braucēji, ar ko bija pietiekoši, lai triumfētu visas sezonas kopvērtējumā.

Superkausa fināls risinājās jaunajā Olaines trasē, kas ventspilniekiem izsauca teju nostalģiskas jūtas, jo, līdzīgi kā leģendāra Dzintarjūras trase Ventspilī, izveidota mežā, priežu ielenkumā. Netipiski vēlās sacensības ne tikai ļāva motokrosa cienītājiem pagarināt sezonu, bet arī sagādāja ne pārāk patīkamus blakus efektus braucējiem. Naktī Olaines apkārtnē gaisa temperatūra nokrita zem nulles, bet sacensību sākumā bija tikai nedaudz virs, tāpēc braucienu laikā sala rokas un diskomfortu radīja arī aukstā gaisa straujā ieelpošana. Taču tās bija tikai sīkas detaļas – braucēji un komandas bija ieradušās cīnīties, nevis tikai griezt apļus priežu mežā.

Rodeo komandas vadītājs Arvis Sanders stāsta, ka pirms finālposma tika rēķināts, ka 24 punktu pārsvaru, ko komanda četros posmos bija iekrājusi pār sīvāko konkurentu MX Ādaži Motosports, var nosargāt, vienkārši veicot stabilus 3 braucienus pirmajā desmitniekā Open Pro klasē: «Tieši stabilitāte ļāva mums sezonas gaitā izvirzīties vadībā. Ādažu sastāvs ir ļoti iespaidīgs, jo tajā ir vairāk pasaules čempionāta dalībnieku, bet mūsu rezultāti bijuši vienmērīgāki, tāpēc arī komandu vērtējumā esam priekšā. Šķita, ka arī Olainē ar to pietiks, taču viss izvērsās pat ļoti intriģējoši.» Pirmajā braucienā viss gan notiek pēc Rodeo scenārija, jo konkurējošo firmu braucēji finišu sasniedz pamīšus – pirmais Ādāžu igaunis Karels Kutsars, otrais viņa Rodeo tautietis Prīts Ratseps, trešais Tanels Leoks no Ādažiem, bet ceturtais Erki Kahro no Rodeo. Vēl viens Ādažu igaunis Andero Lusbo bija sestais, bet netālu bija vēl divi Ventspils kluba braucēji – Dāvis Līvs devītajā, Kristers Drevinskis 11. vietā.

Jautrība sākās otrajā braucienā... Pēc laba starta jau pirmā apļa vidū trases malas smiltis sarūpēja iespaidīgu lidojumu Līvam, pēc kura ne tikai krietni sašķiebās motocikls, bet arī asiņoja braucēja deguns. Tomēr trasē nācās atgriezties, jo pavisam bez punktiem palikt Dāvis nedrīkstēja, tāpēc brauciens tika turpināts un finišs sasniegts priekšpēdējā vietā. Pārējie trīs Rodeo braucēji tamlīdzīgos piedzīvojumos neiedzīvojās, taču komandas kopvērtējuma pārsvars sāka rukt. Trešā brauciena vidū Līvs piedzīvoja vēl vienu kritienu un MX Ādaži Motosports pārstāvji jau saskaitīja, ka nu sezonas kopvērtējumā vadībā ir viņi, taču ventspilnieki līdz sacensību beigām izlieto prata sasmelt. Šoreiz uzvarēja Leoks, bet uzreiz aiz viņa sekoja Ratseps un Kahro, astotais finišu sasniedza Drevinskis, bet Līvs finišēja nākamais. Ar to pietika, lai četru posmu summu Ādažu braucējus apsteigtu par nieka četriem punktiem un izcīnītu Superkausu sezonas kopvērtējumā.

«Mēs braucienu laikā punktus neskaitījām, koncentrējoties tikai uz to, ko vari paveikt trasē. Ja tajā izdosies viss, uz ko esi konkrētā brīdī spējīgs, nepieciešami punkti sakrāsies tāpat. Tā tas arī notika, par ko, protams, ļoti liels gandarījums. Prieks, ka tik spraigā, smagā un godīgā cīņā izdevās uzvarēt, kas nesanāca Latvijas čempionātā, lai gan arī otrā vieta bija jāizcīna, jo nevienam nekas dāvināts netika. Tāpat arī Superkausā, jo fināls pierādīja, ka cīņa risinājās līdz pēdējam,» prieku par uzvaru Superkausā neslēpj Sanders.

Individuāli šajā sezonā Superkausā vislabāk veicās Kahro, kurš MX Pro klasē ierindojās otrajā vietā, nedaudz atpaliekot no Dāvja Ivanova. Ratseps kopvērtējumā ieņēma piekto vietu, Līvs finišēja devītajā, bet Drevinskis ieņēma desmito vietu. Kopumā pie punktiem šajā klasē tika 34 braucēji. Jauniešu klasē finālposms neveiksmīgs izvērsās Tomam Babrim, kurš pirmajā braucienā bija ceturtais, turpinot cīņu par kopvērtējuma trijnieku, taču otrajā piedzīvoja smagu kritienu, ar ko arī sacensības bija beigušās. Viņam sezonas vērtējumā ceturtā vieta.

Lielā motokrosa sezona līdz ar to beigusies, bet Ventspils pusē jau tradicionāli tā noslēgsies ar divām sacensībām, kurās piedalīties aicināts ikviens motokrosa entuziasts. 23. oktobrī šādas sacensības risināsies Zūru trasē, bet 29. oktobrī Jūrkalnē notiks Ventspils novada čempionāts, kurā pie starta bomja varētu stāties ne vien entuziasti, bet arī pa kādam ātrākam braucējam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: