Ventspils slimnīcā tiek veiktas plaša spektra un sarežģītības ķirurģiskās operācijas, izmantojot medicīniskās tehnoloģijas, kas ļauj precīzāk veikt manipulācijas.

No plānveida operācijām visbiežāk tiek veiktas žultspūšļa, kā arī trūču jeb bruku operācijas. Tāpat Ventspils slimnīcā iespējams veikt dažādas citas operācijas, piemēram, tiek operētas visa veida trūces - ingvinālās (cirkšņos), nabas trūces un pēcoperāciju trūces, izmantojot dažāda veida tehnikas, veicot mazus griezumus. Pacientiem iespējams veikt hemoroīdu operācijas īpašā metodikā, ar kuras palīdzību operācijas ilgumu iespējams ievērojami saīsināt. Ar labiem rezultātiem tiek veiktas arī vairogdziedzeru operācijas, tās veic daktere Nora Kārkliņa. Daktere regulāri piedalās starptautiskos kongresos un raksta zinātniskos rakstus, tādējādi daloties pieredzē ar kolēģiem.

Ventspils ķirurgi pastāvīgi papildina savas zināšanas, sadarbībā ar Minhenes Universitātes slimnīcas ķirurgu Igoru Iesalnieku. Jau vairāku gadu garumā Ventspils slimnīcā īsteno resnās zarnas laparoskopiskās ķirurģijas ieviešanas projektu. Ar minimāliem invazīviem griezieniem tiek veiktas resnās zarnas vēža laproskopiskās operācijas iedzimtām, iegūtām un onkoloģiskām saslimšanām. SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” ir viena no Latvijas līderēm saudzējošo laparoskopisko operāciju veikšanā. Sadarbojoties ar dakteri Iesalnieku, tiek strādāts ne tikai pie jaunākajām operēšanas tehnoloģijām, bet arī pie attiecīgo slimību diagnostikas pilnveidošanas. Savlaicīga diagnostika ir svarīga pilnvērtīgākai palīdzības sniegšanai pacientiem.

Visas iepriekšminētās operācijas ir valsts apmaksātas, un Ventspils slimnīcā pacientiem tās ir iespējams veikt vēl šogad. Pierakstīties uz valsts apmaksātām operācijām iespējams, zvanot uz Ventspils slimnīcas reģistratūru pa tālruni 636 24665 vai ierodoties reģistratūrā klātienē. Pirms operācijas nepieciešams pierakstīties uz ambulatoro pieņemšanu un veikt pirmreizējo apskati, ko iespējams izdarīt pie ķirurgiem Jurija Krupnova (privātprakse - 20023707), Ērika Čēma (privātprakse - 63627070), Ģirta Štekerhofa (privātprakse - 63622244) un Noras Kārkliņas (Ventspils poliklīnika - 63622131) –, kā arī rezidentes Helēnas Kotleres (SIA „Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīca” - 636 24665).

Ventspils slimnīcā, ar labiem rezultātiem tiek veiktas arī gūžas un ceļa locītavu endoprotezēšanas operācijas, diemžēl valsts piešķirtais finansējums 2016. gadam šim pakalpojumam ir izlietots. Tomēr, ja pacients ir gatavs pakalpojumu apmaksāt pats, operāciju iespējams saņemt negaidot rindā. Jāpiebilst, ka SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” ir noslēgusi līgumus ar apdrošināšanas kompānijām, tāpēc pacienti tiek apkalpoti arī ar apdrošināšanas polisēm.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -1
    Novadnieks 14.10.2016, 15:44:46

    Ja pacients ir gatavs samaksāt pats,tad operācija būs tūlīt,tā teikt ,uz sviediena,bet ja nē ,tad jāpagaida,bet gaidot var arī nomirt.Bija laiks,kad dzīvojām pie komunistiem,un tie jau nu nepieļāva ka cilvēks nomirst un naudu neprasīja(par tādu nekaunību draudēja nāvessods vai ilgstošs termiņš cietumā).Daudzi ventspilnieki atceras dakteri Ozolu.Sēdēja"gudrinieks" kā ercens.8 gadus tam naudas kāram nekauņam iedeva(čigāniem taisīja slimības lapas,lai tie var braukāt uz Maskavu "štelles kruķīt").Mūsdienu mediķi ir vēl lielāki nekauņas.Valsts,kur naudas velns ir galvenā persona medicīnā,nav valsts,bet elle gatavā,ar sātana pakalpiņiem pie varas.

  • 0
    Ena 14.10.2016, 23:25:43

    Es arī nesaprotu. Ja valsts finansējums beidzies, tad ko - ķirurgi saņem algu par neko nedarīšanu? Vai slimnīcai nomaina izkārtni uz privāto biznesu, un viss notiek ? Tikai par samaksu. Kā var valsts slimnīcā ar valsts instrumentiem un iekārtām operēt par samaksu? Un ja tomēr var, tad kāpēc ķirurgiem valsts maksā algu par privātoperācijām? Atkal Latvijas valsts mežu variants ar budžetā neieliktām summām, kuras var tērēt, kā grib ?

  • 0
    Anita 15.10.2016, 07:20:50

    Tas ,ka ar medicīnu nav kārtībā ,tas tā kā būtu skaidrs, bet kāpēc tik tiešām valsts slimnīcā par maksu veic to ,kam būtu jābūt bez maksas , jo mums taču esot bezmaksas medicīna . Ja dakteri var un grib ,lai ārpus darba laika un slimnīcas telpām veido privātprakses, un tie ,kam naudas daudz ,lai ārstējas tur.Nevaru saprast ,kāpēc maksāju nodokļus ,lai pie ārsta nevarētu tikt , tad ja vajag , jeb kā daudzi dara -pierakstās pie daktera gadu uz priekšu (ja nu vajadzēs), un rezultātā valsts kvotas beidzas jau pirmajās gada dienās .

  • -1
    Jans 15.10.2016, 07:47:39

    Vai tiešām kāds domā, ka dakteris, kas veic operāciju par naudu (kad kvotas beigušās), šo naudu arī saņem? Mēs maksājam valstij ne dakterim. tātad tas nav nekāds privāts bizness.

  • -1
    Novadnieks 15.10.2016, 08:53:44

    Un kā vēl saņem tas dakteris to naudu,un ne tikai to naudu.Nepūderē te cilvēkiem smadzenesĪpaši jau ar loģisko domāšanu parastais vēlētājs neizceļas,bet galīgi muļķi tie cilvēki nav,tā kā vari necensties.

  • 0
    Anita 15.10.2016, 14:08:50

    Tā jocīgi izklausās , par maksas pakalpojumu dakteri samaksu nesaņem?Un vispār , kur tad tā nauda paliek , valsts caurajā kasē vai slimnīcas kontā, cik var saprast ,tad operācijas izmaksas nav tik lielas , kā prasa no cilvēka ,kurš dažkārt pat ņem kredītu ,lai par to samaksātu , tātad pārpalikums paliek nez kur ,un nav dakteri tie trūcīgākie sabiedrības locekļi , kaut vai tikai ģimenes ārstus ja pavēro.

  • 0
    Latvija pāri visām! 15.10.2016, 11:28:42

    Jā, kas tā vispār par kvotu sistēmu? Valsts medicīnā dakteris saņem algu un par to šim būtu jāoperē kad un ko vajag.
    Jo operācijas pašizmaksa ir elektrības un materiālu cena.
    Ja vajag, var palielināt algu dakteriem, bet nepieciešams likvidēt māžošanos ar kvotām utt.

  • 0
    Barons 15.10.2016, 11:35:15

    Es zin,viss dakter mīl ņemt naud,bet ne visiem,kas ir slimot,ir tik daudz,ko viņiem iedot.Man nau bijs nekad jamaksa,jo,kad es jūt,ka ir slims ,es brauc uz sāv otr muiž-Ģintermuiž,kas ir iekš Mitau pilsēt,tur man viss Dakter kung ir pazīstam un nevien maksašan nenotiek.Un ārstešan un apkalpošan ir ēkš augstako līmen,le zinat.

  • 0
    Novadnieks 15.10.2016, 12:26:58

    Nu tur,Baron,tajā ārstniecības iestādē ir pavisam cita specifika.Notiek jau arī tur naudas iegrūšana.Ja vajag izvairītie no reāla cietumsoda,tad tie ārsti var palīdzēt konkrēti(par naudu).Kādreiz caur tiem dakteriem varēja izvairīties no iesaukšanas padomju armijā un ņēma viņi tos kukuļus ar mirdzumu acīs.Neviens vien mīkstais prokurora vai izpildkomitejas darbinieka dēliņš tika pasargāts no dienesta.

  • 0
    cits 15.10.2016, 19:28:52

    Ārstēšana un apkalpošana ir laba lieta-tikai durvis bez rokturiem...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: