Pazeminoties āra gaisa temperatūrai un strauji tuvojoties ziemai, sākot ar nākamo nedēļu tiks pakāpeniski izslēgtas visas nu jau astoņas Ventspils strūklakas.

Lai strūklakas veiksmīgi pārziemotu un pavasarī atkal bez sarežģījumiem tās varētu ieslēgt, visām strūklakām tiek iztukšotas to sistēmas, notīrītas nogulsnes un noņemtas tehnoloģiskās iekārtas, kurām tiks veikti profilaktiskie remontdarbi.

Īpaši uzmanīgi un rūpīgi ieziemošanas darbi tiks veikti grandiozajai strūklakai “Fregate “Valzivs””, kura tikai svinīgi atklāta šī gada augusta sākumā Ventspils pilsētas svētku priekšvakarā.

Iespaidīgās un tehniskā izpildījuma ziņā sarežģītās strūklakas ieziemošanas process paredz mehānisku mastu tīrīšanu, ar gaisa spiedienu iztīrot mastu ūdens un miglas caurulītes, kā arī vanšu pārspriegošanu un svētku karodziņu noņemšanu. “Fregate “Valzivs”” sagatavošana ziemai notiks aptuveni nedēļu.

Jāatgādina, ka ventspilniekus un pilsētas viesus šogad priecēja strūklaka „Saules laiviņas” Jaunpilsētas laukumā, strūklaka „Lāses” pie Ventspils augstskolas, strūklaka Dzirnavu laukumā, „Kuģu vērotājs” Ostas ielas promenādē, „Kāpu priede” Pārventas centrā un abas peldošās strūklakas - Reņķa dārza dīķī un Vidumupītē pie Lielā prospekta, kā arī jaunā strūklaka “Fregate “Valzivs””, kuras kompozicionālais risinājums veidots pamatojoties uz vēsturiskajos vizuālajos materiālos atrodamo materiālu par hercoga Jēkaba flotes sastāvā esošā burinieka “Valzivs” ārējo veidolu – burinieka parametriem, tai skaitā mastu skaitu, augstumu, kuģa kopējo garumu un konfigurāciju.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Valdis 21.10.2016, 09:56:29

    Tu vellu ! Un es , domāju ,ka tās ir stalažas jaunam grandiozam projektam .

  • -1
    Kočiņš 21.10.2016, 15:11:23

    Ziemā vrētu tur ierikot slidotavu.pie\lauju ka daudziem butu lielaks prieks nekā tagad no taas miglas

  • 0
    Nif nifs 21.10.2016, 18:37:12

    Viens prātīgs vārds, Kočiņ! Pa ritīgo laba doma.

  • 0
    herberts 24.10.2016, 10:26:51

    Diez ko domā tūristi ieraugot tādus "šedevrus" kā "Kāpu priede" un "Valzivs". Laikam ilgi apspriež un mēģina apjaust funkcionālo pielietojumu šiem izstrādājumiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: