3. decembrī Ventspilī, teātra namā “Jūras vārti” otrā taustiņmūzikai veltītā festivāla “TAKTS” ietvaros gaidāms britu ērģelnieka Džeimsa Makvinnija (James McVinnie) koncerts.

Makvinnijs ir starptautiski pazīstams un atzīts ērģelnieks gan kā solo mākslinieks, gan pastāvīgs līdzdalībnieks dažādos ievērojamos jaunās mūzikas projektos. Viņa muzikālā un cilvēciskā atvērtība ir ļāvusi radošajiem ceļiem krustoties ar vairākiem mūsdienu komponistiem, producentiem un izpildītājiem. Niko Mjūlijs (Nico Muhly), Toms Dženkinsons (Tom Jenkinson) jeb “Squarepusher”, grupas “Arcade Fire” dalībnieks Ričards Rīds Perijs (Richard Reed Parry), Deivids Langs (David Lang), Brīss Desners (Bryce Dessner) no grupas “The National” un citi ir radījuši kompozīcijas speciāli Dž. Makvinnijam. Vēl pavisam nesen Džeimss ir bijis redzams uz festivāla “Eaux Claires”, Londonas Bārbikana centra un citām daudzu mūziķu “sapņu skatuvēm”.

Laikā no 2008. līdz 2011. gadam un pēc mūzikas studijām Kembridžas universitātē Džeimss Makvinnijs bija Vestminsteres abatijas ērģelnieka asistents, muzicējot gan ikdienas svētbrīžos, gan vadot abatijas kori. Savu pirmo solo koncertu mūziķis piedzīvoja 26 gadu vecumā, Zalcburgas festivālā uzstājoties kopā ar Freiburgas Baroka orķestri Ivora Boltona (Ivor Bolton) vadībā. Kopš tā laika dalība neskaitāmās kora un vokālās mūzikas ierakstu sesijās un Eiropas festivālu programmās ir Džeimsa ikdiena.

Džeimsa Makvinnija koncerts Ventspilī gaidāms festivāla otrajā dienā, 3. decembrī, “Jūras vārtu” Lielajā zālē līdzās jau iepriekš izziņotajam mūziķu “Murcof” un Vanesas Vāgneres (Vanessa Wagner) kopīgajam koncertam. Jau minēts, ka festivāla pirmajā dienā teātra nama Jaunajā zālē notiks krievu pianista un komponista Dmitrija Jevgrafova (Dmitry Evgrafov) un dueta no Francijas un Lielbritānijas “Piano Interrupted” koncerti. Festivāla galīgā koncertu programma tiks izziņota drīzumā.

Džeimss Makvinnijs par sevi, mūziku un “Bedroom Community”

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: