Latvijā vēlreiz nāksies reformēt slimnīcu sistēmu, lai noteiktu, kura slimnīca sniedz kādus pakalpojumus, jo visām ārstniecības iestādēm visu pakalpojumu sniegšanai naudas nepietiks, atzina premjers Māris Kučinskis

Ministru prezidents skaidroja, ka slimnīcu jomā situācija esot savā ziņā līdzīga kā ar skolām, proti, ja iedzīvotāju skaits būtiski samazinās, nevar gaidīt, ka šādās vietās tiks sniegts pilns pakalpojumu spektrs.

Pašlaik gan vēl neesot iespējams pateikt, kādas tieši būs reformas, bet tuvāko nedēļu laikā Veselības ministrija (VM) uz šiem jautājumiem sniegšot precīzu atbildi, klāstīja politiķis.

Tāpat premjers atzīmēja, ka nākamā gada budžetā ir paredzēti papildus līdzekļi, lai mazinātu rindas uz izmeklējumiem.

Taujāts, kur ilgtermiņā tiks ņemti līdzekļi veselības aprūpes finansēšanas modeļa reformēšanai, Kučinskis paziņoja, ka, viņaprāt, nodokļu celšana nebūs nepieciešama. Pusi no nepieciešamajiem papildus līdzekļiem varot iegūt uz neefektīvo tēriņu samazināšanas un nodokļu ieņēmumu uzlabošanas rēķina, bet par otru pusi vēl tikšot domāts nodokļu izmaiņu kontekstā, piemēram, varētu samazināt darbaspēka nodokļus, pieliekot likmes "kaut kur patēriņam", un šos ieņēmumus novirzīt veselībai.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Nif nifs 12.10.2016, 11:18:51

    Smalki pateica, ka atkal būs jālikvidē...

  • 0
    Latvija pāri visām! 12.10.2016, 16:07:53

    Tik uz galu, tik uz postu šī valste iet...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: