Ventspils Jaunrades namā ar Latvijas kausa 1. posma sacensībām tika oficiāli atklāta jaunā Latvijas galda hokeja sezona.

Pirmo reizi paralēli Latvijas kausa izcīņai, norisinājās arī 1. posms jaunizveidotajā Latvijas Amatieru Līgā. Starp 50 dalībniekiem no visas Latvijas, mūsu pilsētas godu aizstāvēja 18 spēlētāji. Divi no viņiem startēja amatieru sacensībās. Pēc svinīgās atklāšanas sākās sacensību pirmā kārta jeb grupu turnīrs.

Šoreiz septiņiem Ventspils Jaunrades nama komandas spēlētājiem izdevās iekļūt turnīra augstākajā līgā, turklāt Elvijs Siliņš izcīnīja otro vietu savā grupā, bet Edžus Kaņeps bija trešais. Ļoti spraigas cīņas notika līgu turnīrā. Tikai astoņi labākie no augstākās līgas ieguva ceļazīmes uz posma izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālu, bet pārējās līgās notika "pleijofi" par pēdējo iespēju uzlabot rezultātu posma kopvērtējumā, kā arī papildināt savu punktu bagāžu. Elvijs Siliņš bija vienīgais mūsu komandas spēlētājs, kuram, ieņemot 3. vietu augstajā līgā, izdevās iekļūt izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā. Diemžēl ar divu punktu deficītu ''aiz svītras'' palika Edžus Kaņeps un Aleksandrs Žernovojs, kuri ieņēma attiecīgi devīto un desmito vietu posmā. Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā Elvijam pretī stājās jaunais Latvijas galda hokeja talants Raivis Miglinieks no Rīgas. Spēļu sērijā līdz četrām uzvarām Elvijs Siliņš ar rezultātu 4:1 svinēja uzvaru un iekļuva posma pusfinālā.

Otrajā kārtā, ļoti saspringtā cīņā Elvijam ar rezultātu 4:2 izdevās pārspēt pieredzējušo Skrundas komandas spēlētāju Jevgēņiju Zahārovu. Finālā Elvija pretinieks bija neviens cits, kā patreizējais Eiropas čempions Edgars Caics. Uzvarot pirmo spēli, bet zaudējot nākamās četras, Elvijam nācās atzīt Edgara pārākumu. Elvijs Siliņš / Edgars Caics 1:4.

Līdz ar izcīnīto 2.vietu Latvijas kausa posmā, Elvijs Siliņš sevi ierakstījis Ventspils galda hokeja vēsturē, kā pirmais spēlētājs, kurš individuāli ir ieguvis sudraba medaļu Latvijas kausa posmā.

Nomināciju konkurencē starp sievietēm uzvaru izcīnīja Elēna Rācenāja, bet starp veterāniem Ventspils Jaunrades nama komandas vadītājs un šī posma organizators Aleksandrs Žernovojs. Eliāns Ēdelis starp junioriem bija trešais. Ceturtās vietas ieguva Sarma Vēberga starp sievietēm un Guntis Ernšteins starp veterāniem.

Latvijas amatieru līgas Ventspils posmā uzvarēja Kristaps Riekstiņš no Burtniekiem. Devīto vietu izcīnīja Raimonds Zīlītis no Jūrkalnes. Ventspilnieki Reinis Pēdiņš un Evija Valka ieņēma attiecīgi 10. un 12. vietu. Nākošais Latvijas kausa posms norisināsies 5. novembrī Rīgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: