Ventspils pilsētas domes sēdē tika saskaņota pašvaldības SIA „ŪDEKA” plānotā investīciju projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, VI kārta” iesnieguma iesniegšana Centrālai finanšu un līgumu aģentūrai (CFLA), kas pašvaldības SIA „ŪDEKA” jāizdara līdz š.g. 25. novembrim.

Projekta mērķis ir turpināt attīstīt pašvaldības SIA „ŪDEKA” sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu izmantošanu, uzlabot to pieejamību, nodrošināt kvalitatīvu dzīves vidi Ventspils aglomerācijas iedzīvotājiem, veicināt Eiropas Savienības direktīvas 91/271/EEK par komunālo notekūdeņu attīrīšanu prasību izpildi ūdenssaimniecības jomā.

Projekta ietvaros paredzēts izbūvēt ārējos kanalizācijas tīklus 2,16 km garumā un jaunu kanalizācijas sūkņu staciju ar jaudu 10 l/s, kā arī izbūvēt un pārbūvēt centralizētos ūdensapgādes tīklus kopā 1,6 km.

Projekta īstenošanas rezultātā iespēja pieslēgties centralizētajiem tīkliem tiks nodrošināta vēl 130 iedzīvotājiem, tādējādi kopējais Ventspils pilsētas iedzīvotāju īpatsvars, kuriem nodrošināti normatīvo aktu prasībām atbilstoši centralizētie ūdenssaimniecības pakalpojumu pieslēgumi, pēc projekta īstenošanas sastādīs jau 98,5% no kopējā iedzīvotāju skaita aglomerācijā (pašlaik – 98,3%).

Projekta programmā iekļautie objekti:

  1. Ūdens un kanalizācijas tīklu paplašināšana Robežu ielā no Graudu ielas līdz Rotas ielai, un jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas izbūve;

  2. Ūdens un kanalizācijas tīklu paplašināšana/pārbūve Mazās Priežu ielas posmā no Krustkalna ielas līdz nekustamajiem īpašumiem Ganību ielā 136 un Ganību ielā 138;

  3. Ūdens un kanalizācijas tīklu paplašināšana Zaķu ielas posmā no Vidusceļa līdz nekustamajam īpašumam Zaķu ielā 21;

  4. Kanalizācijas tīklu paplašināšana Tērvetes ielas posmā no Durbes ielas līdz nekustamajam īpašumam Tērvetes ielā 4/6;

  5. Ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšana/pārbūve Uzvaras ielas posmā no Muitas ielas līdz nekustamajam īpašumam Uzvaras ielā 5.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: